ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA SOCIETAT CIVIL VOL RESPONDRE PER LA COVARDIA DELS SEUS POLÍTICS

General

Aquesta es la crida que des de del Grup Acte de Sobirania ja s’avança per respondre la humiliació que queda pendent per part de l’estat i que enterra definitivament l’Estatut, si es que no ho esta prou. Tal com ha passat amb el finançament la única resposta que hi haurà dels partits d’ordre establert es la justificació d’aquesta barbaritat jurídica i cal estar preparats per dir prou.

CRIDA AL POBLE CATALÀ
 A RESPONDRE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL SOBRE L’ESTATUT DE CATALUNYA

?Des del Grup Acte de Sobirania considerem que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya representarà el col·lapse del sistema autonòmic estatutari, nefast per als interessos de la nació catalana, de tots els catalans i catalanes, sigui quina sigui la seva procedència, i en certificarà el seu final.
 
Considerem que estem davant d’una situació d’emergència nacional que reclama de les nostres autoritats i del nostre poble l’assumpció de responsabilitats i la sortida d’aquest escenari de confusió i d’impostura on ens han situat les instàncies institucionals i polítiques catalanes, fruït de la seva passivitat i irresponsabilitat.
 
Com ha defensat el Grup Acte de Sobirania des del primer moment, davant d’aquesta situació límit caldrà donar una resposta immediata, tan bon punt es faci pública la sentència del Tribunal Constitucional.
 
Per això, fem una Crida al poble de Catalunya a respondre la sentència del Tribunal Constitucional, el mateix dia que aquesta es faci pública, mitjançant les següents accions:? ?

1. A les 8 del vespre: a Barcelona: CONCENTRACIÓ a la plaça de Sant Jaume, davant la Generalitat; en altres punts de Catalunya, CONCENTRACIÓ davant dels Ajuntaments.?
2. Penjar estelades, senyeres, mocadors i banderes negres o crespons als llocs més visibles de cada casa, entitat, club, etc.?
3. A les 8 del vespre, fer sonar durant 5 minuts la botzina, si sou al cotxe, o bé fer sentir les cassoles que tenim guardades des de la guerra de l’Irac.?


?Si la sentència del Tribunal Constitucional es fa pública abans de l’11 de setembre, Acte de Sobirania serà a la plaça de Sant Jaume de Barcelona cada dia, a les 8 del vespre, per explicitar de manera continuada, la necessitat d’un Acte de Sobirania  que reprengui una via de construcció nacional.

ACTE DE SOBIRANIA NO SE’N VA DE VACANCES

 

El dissabte 27 de juny vàrem protagonitzar una marxa cap el Parlament de Catalunya que tenia com a objectiu emplaçar els nostres representants electes a signar el compromís per fer un Acte de Sobirania.

 

·                        Preteníem i creiem que hem aconseguit posar al centre del debat polític el final de la via estatutària i constitucional com a via de construcció nacional, i visualitzar la independència com a única via de sortida. 

·                        Hem aconseguit treballar coordinadament amb les principals plataformes sobiranistes.

·                        Hem  canviat el tòpic del català emprenyat i victimista, que només respon a l’agressió, pel del català compromès, coratjós i lluitador que sap el que vol i està disposat a aconseguir-ho.

·                        Preteníem aconseguir una assistència més multitudinària que no es va aconseguir per mancances pròpies i pel silenci dels mitjans de comunicació.

 

Ens hem anticipat als esdeveniments i ho hem pagat amb una minva important d’assistència, però a canvi hem guanyat valor afegit que es materialitzarà durant aquesta propera etapa.

 

Com a conseqüència d’aquesta acció s’ha obert, dins del nostre Parlament, una escletxa entre parlamentaris compromesos i no compromesos amb la nostra proposta, i com a societat civil n’haurem de seguir el procés polític.

 

En les properes setmanes ens trobarem amb posicions reactives a la sentència del Tribunal Constitucionals i al finançament. Nosaltres hi participarem de forma propositiva.

 

NOMÉS EL POBLE QUE HI VA, HI ARRIBA

UN PAÍS LLIURE, UN PAÍS MILLOR

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *