ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA VIA CLAVER

Aquests últims dies ja una proposta que ha revolucionat les xarxes, i que demana que a les properes eleccions generals espanyoles previstes per final del 2015 cap força sobiranista es presenti a les mateixes, i així provocar que nomes un 30 o 40 % de Catalunya sigui la participació, i doni una idea clara de la desconnexió total vers l’Estat, i provocant segurament un augment d’escons a la nova formació Podemos com a element visualitzador.

De fet han aparegut ja altres propostes, com la d’en Josep Lluís Carod Rovira demanant en sentit contrari, que hi hagi una coalició de totes aquestes forces com a últim missatge de Catalunya a l’Estat.

Tanmateix, jo crec que es un debat segurament prematur. En plena negociació per la llista unitària o llistes per convertir unes possibles eleccions anticipades amb un referèndum i donar pas a un govern de concentració que piloti la transició cap a la independència, no em sembla convenient introduïr més elements distorsionadors que puguin dificultar l’acord en el fonamental.

El final del 2015 queda lluny en el temps, i en el procés. Segurament si tot ha anat bé, i l’acord ha triomfat, hem obtingut una majoria clara i un missatge nitid a la comunitat internacional, amb el mandat efectiu de completar aquestes estructures d’Estat i demanar negociacions amb Espanya i Internacionals per fer efectiva la nostra voluntat d’emancipació, llavors aquestes eleccions crec seran una simple anecdota, on els mateixos partits no hi participaran, i deixaran de tenir cap tipus de sentit. Si pel contrari, no hi ha hagut acord i s’esgota la legislatura o no hi ha hagut una majoria, no tindria sentit ni s’ho plantejaran que els partits no es presentin a aquestes eleccions.

Particularment, jo fa unes quantes eleccions espanyoles que no vaig a votar, crec coherent demanar la independència i no participar en els representants que han de governar l’Estat del qual vols marxar, de totes maneres es una opció personal.

En definitiva, crec que discutir el pas 4 quan el 2 encara es a l’aire no ens porta a masses llocs ara per ara.

  1. La gràcia és justament que els partits es comprometin ARA a no presentar-se a les eleccions espanyoles, just en plena campanya per unes eleccions catalanes avançades. Això aclariria posicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *