ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES CARTES MARCADES

El nou cas escandalós del membre de la JEC Andrés Betancor que curiosament estava a sou com assessor de Ciudadanos i va decidir sobre causes que han afectat greument la participació electoral, base de qualsevol democràcia, dona idea del pa que s’hi dona amb aquesta Espanya.

Veure com des de Ciudadanos es treu importància al fet, dona idea del nivell d’aquesta formació i alhora de la manipulació d’un Estat que ha utilitzat tota la seva estructura per frenar les aspiracions democràtiques catalanes. De pas dona idea del parany de la Taula de diàleg que de moment ja ha provocat aquest xec en blanc d’Esquerra pel primer pas als pressupostos espanyols.

La JEC será sempre nostra (o sigui seva)

Iu Forn

Ara mateix Espanya és un lloc irrespirable. S’ha arribat a un nivell de podridura institucional i de desvergonya infinita tal que voregem la destrucció moral. Vol l’últim exemple? Naturalment li parlo del cas d’Andrés Betancor, assessor a sou de Ciutadans de dia i membre de la Junta Electoral Central (JEC), també de dia. Ves, com per aprofitar el dia.

ElDiario.es explica avui que aquest catedràtic de Dret Administratiu de la Pompeu Fabra, mentre tenia despatx a les oficines de Ciutadans al Congrés dels Diputats exercint una mena de secretaria jurídica del partit, també exercia de vocal de la JEC. O sigui, quan el partit que li pagava una nòmina presentava un recurs a la JEC, posem per cas contra la candidatura del president Puigdemont i els consellers Comín i Ponsatí a les eleccions europees, ell, en qualitat de vocal de la JEC, s’hi posicionava a favor. O quan van presentar un recurs contra l’entrevista que el diari ABC li va fer a Inés Arrimadas durant la jornada de reflexió de les eleccions catalanes, ell va estar-hi en contra i va defensar que fer-ho era perfectament legal. En resum, Ciutadans i el senyor Betancor sempre tenien la mateixa opinió, fos a favor o en contra. I per això un servidor parlava de podridura i de desvergonya. I, com pot imaginar, em refereixo a les immerescudes crítiques rebudes pel pobre senyor Betancor.

Que tu treballis en un organisme que hauria de ser neutral i allà hi defensis el mateix que qui et paga el sou no té per què ser fruit de la malícia. Vostè no creu en les casualitats o què? I, sí, ja sé que el senyor Betancor va comparèixer el 26 d’octubre del 2017 a la comissió de nomenaments del Congrés dels Diputats per ser examinat de cara a ocupar el càrrec a la JEC i allà no va dir ni piu del seu càrrec i el seu sou a Ciutadans, però vostè no ha tingut mai un partit lapsus de memòria? Qui no ha oblidat algun cop quina feina està fent i qui li paga per fer-la? I a veure, sí, és cert que també va oblidar-ho Miguel Gutiérrez, el diputat de Ciutadans present a la comissió, però segurament es devia despistar. Normal. Tu veus cada dia un senyor pels despatxos del teu grup parlamentari i després el veus postulant-se per anar a la JEC i no relaciones una cosa amb l’altra.

Que, per cert, en la seva intervenció per convèncer el tribunal de la seva idoneïtat (Betancor, no el diputat de Ciutadans amb serioses llacunes neuronals) el nostre ídol va dir una frase tan bonica i tan apropiada per al moment: “La finalitat de l’administració electoral és garantir la transparència i objectivitat del procés electoral i el principi d’igualtat”. Ooooooolé! Cridi amb mi, sisplau: “Be-tan-cor! Be-tan-cor!” i “A la bim, a la bam, a la bimbombam, Betancur, Betancor y nadie mas”.

Però encara falta l’argument definitiu. Segons va comunicar la direcció de Ciutadans a Gonzalo Cortizo i Carmen Moraga, els companys d’ElDiario.es autors de l’exclusiva, compatibilitzar els dos càrrecs “no és il•legal”. És a dir, legal no ho és, però com que la llei no preveu el cas, tampoc és il•legal. Per tant, ni vostè ni jo. Innocent! A més, escolti’m, el senyor Betancor va deixar la JEC el juliol de l’any passat, quan Carles Puigdemont el va dur als tribunals acusant-lo de liderar la persecució política que patia. Què, ara hem de seguir amb aquest guerracivilisme de remenar sempre el passat? Deixin tranquil el senyor Betancor, sisplau!

Ara, que no m’estranya gens la campanya en contra instigada per aquests monstres devoradors de llibertats que són els indepes colpistes. Uns colpistes que ara amenacen amb querelles i més querelles contra un ciutadà (i un Ciutadà) que només volia poder guanyar honradament uns humils diners per poder dur un humil tros de pa als seus fills. I, miri, diguem-ho clar i molt alt perquè aquests indepes indesitjables ho sentin: la JEC és seva? No, oi? Doncs que callin. La JEC per qui se la treballa. Igual que el Suprem, l’Audiència Nacional, el Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes i etc., etc., etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *