ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES OPCIONS APART DE LA SOBIRANIA ES VAN REDUINT

General

A la inauguració del congres que el partit dels Lliberals demòcrates celebra a Barcelona, Artur Mas per CDC, ha manifestat que Catalunya pot tornar a ser un referent com Suècia i Dinamarca, i què la formula es donar una resposta lliberal i catalana per superar la paràlisi socialista, D’altra banda el vicepresident Carod en declaracions a un mitjà, qüestiona que una sentència adversa del TC sobre l’Estatut, arribi a tenir un veritable impacte en la vida quotidiana dels catalans, ja que la seva legitimitat es nul·la.

 

En aquest doble llenguatge tant característic de la federació convergent, sembla que la idea de consultar al poble sobre la sentencia es va difuminant, amb la proximitat de la comtessa electoral, i el retard d’aquesta, però per el contrari es creuen en possessió de la formula màgica per retornar Catalunya a uns nivells de privilegi a Europa, pel sol fet de governar la Generalitat.

 

Per la seva banda en Carod tot hi la replica del President Montilla, què totes les sentències tenen conseqüències, treu ferro a l’assumpte amb l’exemple de que esborrin el terme nació del text, cosa que a nivell diari no es notarà, i a nivell de voluntat de poble seguirà ferm al mateix nivell que abans de la sentència, i ho compara amb el franquisme que ja negava l’existència de la nació catalana, però això no volia dir que no existís, i demana que aquest tribunal sigui plural i no pugui passar per damunt de la voluntat popular, fet insòlit a qualsevol democràcia.

 

Realment en Mas segueix sense creure que la centralitat política s’acosta cada cop mes a l’autodeterminació, i segueix insistint en posar la nació a dalt de tot seguint amb el sistema autonòmic espanyol, i arrossegant aquest llast anomenat Espanya, què mai deixarà que ens enlairem, la preguntat es com pensa fer-ho sinó es disposa d’un estat propi, i la llibertat i el poder per fer gestionar el nostre país sense imposicions, i podent desenvolupar tot el nostre potencial que amb un curt període de temps ens podria acostar a aquests dos referents que ha anomenat.  Ja n’hi ha prou de intentar enganyar a la gent amb coses impossibles, si abans no s’assumeix la necessitat de volar lliures.

 

Per la seva banda en comparteixo amb en Carod que res del pugui dir o fer aquest tribunal de fireta pot fer variar la nostra concepció i el nostre rumb, ja que es legal dins l’estat de dret espanyol, però no vol dir que sigui legítim.  Es una autentica presa de pel que es va eternitzant, per trobar el moment políticament idoni per retallar encara més el concepte de Catalunya.  De totes maneres aquest estatut ja es un element totalment inútil, ja que cap de les seves originals potencialitats segueixen en peu, i les que hi ha no son respectades per ningú, per tant fi de la historia.  Aquesta mania de fer bullir l’olla amb els plans B per fer front a l’Estatut es una bajanada, ja què nomes hi ha dos opcions, acotar el cap i acceptar la sentencia com a part de l’estat espanyol o dir prou, i aplicar el dret a decidir, què tant sols depèn de nosaltres, i deixar aquest període fosc de la historia enrere per començar una nova època.

 

No cal fer mes escarafalls, aquest TC amb tots els adjectiu que se li vulguin posar, forma part de la justícia espanyola, i per tant si no vols volar lliure no el pots rebutjar, altra cosa es fer volar coloms.  Per tant no cal parlar-ne més, i simplement dir de quina part esta cadascú, aquest sistema caduc i fosc espanyol, o un estat modern que s’apropi als referents ideals de Mas, jo ho tinc clar i molta gent també.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *