ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES PROPOSTES SOLIDARIES

General

Desprès de  les eleccions municipals, el  diputat per Solidaritat Alfons Lopez Tena, ens explica que no entraran en cap govern municipal si no es per tenir l’alcaldia, i ha rebutjat cap pacte amb forces espanyolistes com PP, PSOE o PxC, per altra banda el Parlament a traves de la seva Mesa, ha admès la proposició de llei d’aquest mateix grup per retirar la bandera espanyola dels edificis públics, aprofitant un buit legal existent, amb dos iniciatives que mereixen un comentari.

 

Han rebutjat qualsevol pacte que no sigui accedir a l’alcaldia, ja que no volen ser crossa de cap partit,  i per suposat en cap força espanyola, però de totes maneres si alguna agrupació local ho demana estudiaran el cas, tot hi descartar el suport a cap força autonomista, si això implica l’alcaldia a temps parcial. Ha afirmat que les seccions tenen autonomia, i en cap cas els pressupostos tindran res a veure amb cap pacte municipal, lamentant que cap poble pugui fer un govern independentista, i ha deixat clar que els associats decidiran si es presenten a Madrid per anar a favor dels interessos catalans o contra els dels espanyols. Per altra banda amb el vot de CIU, i el contrari de PP i PSOE-C, la Mesa del Parlament ha admès la proposició de llei per retirar la bandera espanyola de llocs visibles en edificis públics, ja que la normativa estatal especifica que hi ha de ser present, però no diu ni com, ni on, per tant directament no ha de ser visible des de la via publica, ni dins del Parlament o seus d’Ajuntaments, Consells comarcals o altres, i situar-la en llocs no visibles.

 

Realment trobo molt be que es parli clar d’una vegada, i així com el tripartit va aplicar un veto als Populars, com un cordó sanitari que deien ells, ara des de Solidaritat l’amplien a les forces d’ordre espanyoles, entre les quals els socialistes i populars, i les demagògiques i xenòfobes amb el tema de la immigració com es PxC, es un cordó que malauradament les altres forces catalanes no tenen gaire en compte o parcialment, i això evidentment es fer trampa, no es pot exigir amb aquells res, i anar del bracet de l’altra cara de la mateixa moneda, ara be, no pactar si no es per l’alcaldia em sembla massa excessiu, crec que una cosa es barrar el pas a les forces espanyoles, cosa que cap altre partit s’ha plantejat, i l’altre no poder col·laborar amb un acord sòlid amb altres forces catalanes, en benefici d’un municipi en concret. Pel que fa a les eleccions espanyoles, no veig això que en el cas de ser-hi anar a favor nostre o en contra dels espanyols, crec que per coherència es molt més senzill, no cal ser-hi, no en podem treure res, i la nostra presència es simplement testimonial, si tenim clar on volem arribar, el lloc menys indicat per reivindicar-ho son les cambres de Madrid, i no cal anar en contra de ningú, simplement a favor nostre, amb això n’hi ha prou. Pel que fa a la llei de la bandera, francament em sembla foc d’encenalls, i una qüestió que fa riure per no plorar, no veig que sigui un tema que tregui la son a ningú, el dia que siguem un estat normal, a tots els edificis públics hi onejarà la senyera catalana i prou, es una simple conseqüència simbòlica d’assolir la normalitat, intentar a traves d’una interpretació de la llei una polèmica artificial, que suposant que s’aconseguís el propòsit, simplement es un efecte visual, es com si per solucionar un problema, l’amaguem dins el calaix, i fem veure que no existeix, però continua estant allí, i no marxarà fins fer-hi front.

Francament, a mi la “rojigualda” no em representa res, i en aquest moments no precisament simpatia, però entenc que el simbolisme va junt amb l’estat, el demes son crear cortines de fum, i fer bullir l’olla als de sempre, es com va fer un conseller en l’època del tripartit, que va retirar la bandera de la conselleria, i al cap de cinc minuts va tornar  a sortir desprès de l’estirada d’orelles. La independència no es pot permetre perdre el temps, i ha d’actuar amb intel·ligència i no des del cor, sense cap resultat real.

  1. Albert , -SI. està fent tote mena de propostes al Parlament de Catalunya ,  unes entren a tràmit i altres no, i et pot semblar bé o malament , però mai haurie de ser motiu de meinspreu , la  estràtegia parlamentaria d’uns diputats ferms i treballadors inequívocament independentistes.
    Magí. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *