ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES REACCIONS DE LA CAVERNA NACIONAL ESPANYOLA A CATALUNYA

General

Desprès de  l’enquesta del CEO, on quedava clar el suport creixent de la ciutadania per l’estat propi, i una aposta cada cop més guanyadora, la caverna espanyola a Catalunya ha hagut de justificar el que no te justificació, i igual que va fer en Duran amb els resultats de les Consultes, i que les va atribuir a mil i un arguments, per desdibuixar un de molt simple que era contestar afirmativament a la sobirania total. Ara també PSOE-C i Ciudadanos han tret del cistell de les excuses esperpèntiques, justificacions molts cops antidemocràtiques per atacar simplement la llibertat d’opinió de la gent.

 

Per una banda tenim al socialisme nacionalment espanyol, i casualment amb residencia a Catalunya, que avui mateix amb una nova proposició al Congrés espanyol per reclamar el pagament del fons de competitivitat de 1450 milions d’euros a Catalunya, tornarà estar al bàndol del no, i votant un cop més contra els nostres interessos, alhora serà capaç de criticar les retallades, i donar la culpa a la baixa dels ingressos de la Generalitat, quan vota contràriament al cobrament dels nostres morosos. Per altra banda la seva portaveu defineix la pregunta sobre la independència al baròmetre com una perversió, ja que es d’una gran simplicitat, ja que es demana als ciutadans opinió sobre una de les quatre opcions que fins ara hi havia, i ha trencat la seqüència real d’aquesta enquesta, alhora es dona validesa a les preguntes per encàrrec.  També ha posat cullerada l’encara alcalde de Barcelona Jordi Hereu, que ha dit que Grècia i Irlanda son independents, caram em sembla que no ha parlat de Suècia, Suïssa o Alemanya, i ha dit que mira que els passa, i ha assegurat que la independència no es una vareta màgica que ho soluciona tot.   Per la seva banda Albert Rivera per Ciudadanos, acusa el director del CEO Jordi Argelaguet, com ex membre d’una banda terrorista, en concret de l’MDT, i lògicament el primer que ha fet  es cuinar referèndums. Diu que la pregunta es enganyosa, i que les enquestes publiques han de servir per preguntar temes d’interès general, alhora diu que si totes les comunitats reclamen a l’estat el que recapten aquest s’ensorra, i diu creure en un estat federal on les comunitats contribueixen a una caixa comuna i a repartir desprès.

 

Realment, quan no hi ha arguments contraris, i com diu l’enquesta oficial, els partidaris del no la seva principal raó es de sentiments, poca cosa hi ha per dir. El socialisme avui tornarà a fer un flac favor a Catalunya,  i en particular als seus votants, que veuen com el que critiquen per una banda atorgant per l’altra, en una actitud miserable on el partit passa per davant de tot, i la dignitat queda a la porta arraconada, i sempre contra els interessos catalans, son l’altra cara del partit popular, però els dos juntets a la mateixa moneda, es critiquen mútuament quan un pacta amb algú altra, però ells no tenen cap problema en pactar entre ells com en el frau basc. Pel que fa a l’enquesta, diuen que una pregunta tant directe i senzilla com que votaria en un referèndum d’independència ho pinten com una perversió, ja que no contempla les opcions federalistes, per cert primer s’ha de ser un estat propi per arribar a federar-se amb algú que vulgui esclar, i suposo que no es deuen referir a l’estat espanyol, això si que seria una perversió, i les opcions regionals i autonomistes de pa sucat amb oli, cosa que es segueix fent per cert. Les preguntes no son per encàrrec, son el fonament de la democràcia, i referèndums al món amb respostes de si o no n’hi ha a milers, i son plenament normals perquè el ciutadà pugui exercir la seva llibertat individual, i gaudeixi de la seva democràcia, cosa que evidentment no son les prioritats d’aquest partit. De la seva ma, els Ciudadanos acusen directament al director del CEO de terrorista per haver estat de MDT, cosa que en si no implica això, i la pregunta es ben normal, i democràtica,cosa que xoca amb el seu model impositiu i de pensament únic, per altra banda, podria acusar de  terroristes amb més motius a partits i personatges que encara no han condemnat com cal una dictadura brutal i sagnant com l’espanyola. Parla de l’interès general, que es veu que en te l’exclusiva,  i es dona aquest poder per decidir que es i que no ho es, em sembla que la llibertat d’una nació te prou interès, encara que ell lògicament la vol submisa per sempre més, cosa que demostra rebutjant el concert econòmic, i comparant-lo amb la resta de comunitats, que si ho demanessin ensorrarien l’estat, ara be si el que s’ensorra amb la falsa solidaritat, anomenada espoli, es Catalunya, evidentment ja li esta be.  Aquest estat federal que demana, ni existeix, ni existirà, i el nostre paper ja sabem quin es, per cert un paper en el que el Sr. Rivera , hi deu estar plenament d’acord, com deia aquella frase “cornut i pagar el beure”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *