ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NI ENDARRERIMENTS, NI PORS, CAL ACCELERAR EL PROCÉS

General
 

Les declaracions de Núria De Gispert dient que no descarta endarrerir una miqueta la consulta si la crisi segueix castigant Catalunya han estat ràpidament desmentides per CDC. Sembla que alguns aprofitaran qualsevol oportunitat per intentar que el procès cap a la nostra sobirania no arribi a bon port, i faran de grans aliats de Madrid i les seves amenaces i pors que no ens han de fer ni fred ni calor, ja que precisament sortir de l’atzucac on ens trobem requereix el nostre propi Estat.

 

Com deia, sembla que els dirigents que tant sols esperen un senyal de Madrid per atiar les pors i endarrerir el procés no perden oportunitats. Ella aplaudeix el diàleg, sense tenir en compte que aquest per Espanya significa acceptar totes les seves ordres. Hi ha un pacte d’estabilitat que fixa la consulta pel 2014, i ara ja amb l’excusa de la crisi pretén endarrerir una miqueta el referèndum, i posa la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera com exemple dels fruits d’aquest diàleg amb la possible flexibilització del dèficit, cosa que sap no es cap victòria, i que si Espanya accedeix serà per la pressió europea i per pròpia conveniència. De totes maneres els mitjans sembla que volen desanimar la població amb el projecte il·lusionant de la independència amb els missatges d’aquests personatges del passat que volen evitar la llibertat de Catalunya com sigui i que poden anar des de Marius Carol a Duran i Lleida per posar uns exemples. Altres com Carme Chacon desbarren completament i mostren la seva total desorientació barrejant la dictadura i la guerra civil espanyola, on diu que la seva família va viure mort i presó i ho compara amb l’alegria de Junqueras dient que Escòcia té per fí data per la llibertat, cosa que sembl l’ha ofès molt.

Ja n’hi ha prou de que els mitjans afins a que Catalunya segueixi sent una regió espoliada per Espanya pels segles dels segles sense cap dret a que els seus ciutadans puguin escollir el seu futur tinguin les portades més grandioses per desmobilitzar precisament a la societat catalana amb el seu anhel. De Gispert hauria de saber que entre d’altres coses la independència es precisament una recepta per sortir de la crisi on ens trobem. Per poder gaudir del nostre esforç i de les eines per fer-li front. Per tant no te cap sentit endarrerir la consulta, vers al contrari, cal accelerar el procés, ja que cada dia que passa son diners espoliats per Espanya i oportunitats que s’escapen sense remei. El diàleg forma part del full de ruta i cal exhaurir-lo deixant molt clar que volem fer aquest referèndum en primer lloc per la legalitat espanyola vigent, perfectament possible, ja que com sempre he dit el problema es simplement polític. Sí no pot ser haurem de buscar altres legalitats. Simplement es això, alhora i durant aquest temps i la guerra bruta i ofec econòmic al que estem sotmesos, hem de fer veure que ens perjudica als dos per igual, i no te massa sentit, no hi ha cap marxa enrere, ni cap pacte del passat que pugui fer endarrerir la democràcia en forma de consulta del nostre futur a la societat. Al PSC, i les seves condicions per entrar al govern de consulta legal, cal seguir preguntant que si la resposta espanyola es no, que pensen fer, defensar la democràcia o la dictadura encoberta espanyola. Per tant cal accelerar el procés deixant el discurs d’aquests atiadors de la por al descobert. Per altra banda Carme Chacon ja no sap com aturar aquest procés, i s’atreveix a barrejar la dictadura i els morts de la guerra civil amb l’expressió lliure del poble escocès el 18 de setembre de 2014. Ja n’hi ha prou de feixisme encobert, cal denunciar aquestes persones com la Chacon que barregen democràcia pura i lliure amb dictadures i morts sense cap pudor, simplement per frenar el procés i fer agafar por a la societat catalana sobre la decisió de decidir el seu futur.

En definitiva, cal anar per feina, i fer oïdes sordes a aquestes veus que simplement volen aturar la democràcia, i molt més si es tracta de la llibertat de Catalunya que volen prohibida per sempre més.  1. Suposo que ja ens hi podem acostumar a les sortides antiindependència de personatges de poc talant democràtic com la Chacón i el Ibarra, o bé de poca o nul.la voluntat independentista com molts dirigents d’UDC. Ara bé, acostumar-s’hi, i més quan la cosa vagi “in crescendo”, al meu parer vol dir contestar-los de manera inteligent i serena, expresant la nostra opinió i raons, que no ens manquen. És una gran batalla mediàtica i hem d’estar molt encertats.
    Sobre la data del referèmdum, a mi m’hauria agradat de fer-la coincidir amb la de la consulta escocesa. Tant per refregar a la cara dels espanyolistes, el que és veritablement una demòcracia participativa i sense imposicions limitadores, com passa a la Gran Bretanya i al Canada, com per aprofitar el ressó internacional.
    Salut i llibertat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *