ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NO AFLUIXEU

El que ha estat l’anunci de cop d’Estat del Govern espanyol conjuntament amb PSOE i Ciudadanos a la sobirania popular catalana ha de ser l’última acció dictatorial que Catalunya pugui acceptar.

Realment el caràcter antidemocràtic espanyol ha creuat totes les fronteres que podia creuar, i ara amb aquest 155 que esborra l’autogovern català i passa a controlar valors tant preuats com els mitjans de comunicació públics, entrem en una deriva on l’aixecament de la suspensió de la declaració d’independència passa a ser un acte de supervivència i una necessitat inajornable.

Aquesta setmana, haurem de retrocedir al blanc i negre i tornar a defensar les nostres institucions d’unes mesures de difícil aplicació però que serien la fi de la democràcia a Catalunya i un menyspreu de tots els drets dels ciutadans. Davant això, tothom serà responsable en cas de proclamació de la República de defensa-la i acatar-la. Segurament durant un temps conviuran a Catalunya dues legalitats, la real que emana del Parlament i de la sobirania popular i un altre artificial i imposada a la força saltant la propia Constitució espanyola. La decisió personal de cadascú ha de validar la nostra i fer-la possible.

Per altra banda, i a l’apartat internacional la nostra causa democràtica i pacífica ha de seguir guanyant amistats i adhesions davant declaracions com les que hem sentit del Ministre Dastis negant les fotos i vídeos de les agressions per part de les forces espanyoles el dia 1 d’octubre amb un cinisme i actitud miserable fora de tota lógica. Alhora veure l’actitud de Pedro Sanchez que ha passat del no es no a ser l’escolanet del Partit Popular amb un partit a la deriva que ha perdut també el nord i on exministres del mateix publican tuits explicant que en un Restaurant on li van oferir Aigua Font Vella ja no hi tornarà més per l’origen de la mateixa.

En definitiva, el blanc i negre amb tics de regims anteriors o la democràcia del 2017. La tria crec no admet massa discussions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *