ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NOSALTRES SOM EL SOMNI

DISCURS MURIEL CASALS CONCERT DE LA LLIBERTAT

He pensat adjuntar aquesta intervenció de Muriel Casals al Concert per la llibertat al Camp Nou com homenatge a la seva vitalitat, fermesa i senzillesa. Recordar-la sempre així ajuda a alleugerir la seva marxa.

Un cop de mala sort s’ha endut una de les persones que ha cregut i ha fet possible aquest procés. Un lideratge amb el dialeg, un to dolç de veu i una senzillesa que no amagava una fermesa en el contingut i que ha captivat una part del suport al sobiranisme, ja que ha allunyat la radicalitat mal entesa i el to agre que sempre crea rebuig.

Vaig tenir el privilegi de compartir alguns actes amb ella i poder parlar-hi en més d’una ocasió, i per tant puc donar fer que que les paraules expressades abans no son gratuites. Va demostrar que el lideratge no sempre s’exerceix des de la força o des d’aquell que crida més, sinó des de l’argumentació i la convicció serenes i amables.

Com molts d’altres en el transcurs de la historia no podran veure culminat el seu objectiu, però precisament per ells també hem de seguir. Com ella ens recordava nosaltres som el somni, i en aquest cas en una part del nostre cor la tindrem a la memòria perquè pugui gaudir del dia de la nostra llibertat que ja tenim a tocar.

Fins aviat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *