ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NOVA FARSA DEL MENTRESTANT

Els tres grups independentistes al Parlament ens diuen que presentaran un proposta de resolució per reclamar a Madrid una llei d’amnistia per resoldre la situació de milers de represaliats, en una nova cortina de fum difícil d’empassar per la ciutadania catalana.

Efectivament la presentaran a última hora, i reclamen aquesta llei que no suposi cap renúncia a l’exercici del dret a l’autodeterminació, i que aquesta no comporti cap responsabilitat penal i administrativa, apart de l’arxivament de totes les causes des del 2013. La proposta defensa l’amnistia assegurant que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal, des de sedició o rebel·lió a malversació entre d’altres. Volen que la llei vingui acompanyada d’una solució efectiva al conflicte política i fan crida a la ciutadania per la seva mobilització de suport.

La resposta per part del PSOE no s’ha fet esperar dient que aquesta llei no hi cap a la Constitució, apart del rebuig explicit de formacions com PP, Ciudadanos i VOX. Es a dir com a molt obtindria el suport de nacionalistes i amb incògnita la posició de Podemos.

Vist això, i la ràpida reacció, està clar que es una pèrdua de temps innecessària i un intent d’engany a la societat catalana que no es mereix. Es altament cínic anunciar aquesta llei a bombo i plateret quan saben que es paper mullat abans de la seva redacció, precisament perquè qui l’ha de validar, no es el Parlament català, sinó el Congreso madrileny i que ha tardat poques hores a donat un cop de porta ben ràpid i clar. De fet es una burla demanar al botxí que t’alliberi quan precisament la seva funció i intenció es el teu control. Fa riure per no plorar incloure a la llei el respecte al dret a l’autodeterminació per solucionar el conflicte, quan Espanya ja ens ha dit mil i un cops que per ells aquest dret no existeix i molt menys per Catalunya. Tots els partits s’han expressat així i han actuat com sabem que ho han fet defensant el sistema autoritari espanyol utilitzant la violència i eines que nomes una Dictadura utilitzaria, com la repressió o la coacció.

Per tant prou de burla a la ciutadania, de fer lleis de fireta que senzillament ho son perquè accepten que l’autoritat resideix a Madrid i aquest es el que decideix finalment, saben ja el resultat. Una llei com aquesta nomes podria ser efectiva de de la unilateralitat i l’intenció de culminar el procés. No s’enten des de cap altre punt de vista, i per suposat no crec que sigui el cas, més enllà de seguir amb la farsa del mentrestant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *