ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

OBJECTIUS CLARS

Un cop passades les Eleccions Municipals, ja hi ha una autopista directe cap al 27S, aquella data on ens ho juguem tot com a país, i això tothom ha de ser conscient del moment que vivim i del tren que passa per davant nostre amb l’oportunitat d’agafar-lo o perdre una oportunitat d’or.

En podem prendre moltes conclusions de la jornada del 24 de maig, però en volia concretar algunes:

Solidaritat i la Coalició Millor Barcelona ja no tenen cap tipus de sentit,tot és legitim evidentment, però pensant en global els resultats son ridículs, perdent prop del 80% de vots, i restant a les forces que podien inclus millorar algun resultat. Un grapat de vots i acontentar alguns egos no son excusa per no mirar pel procés com a visió primera davant altres coses. Esperem el 27S hagin aprés la lliçó.

Les declaracions de Camats insistint que si el President Mas convoca eleccions pel 27S, estan preparats per fer-lo fora, son totalment fora de lloc i d’una gran irresponsabilitat. Em recorden aquells entrenadors d’èquips molt inferiors al Barça que durant la setmana asseguren saber com frenar el joc blaugrana i finalment surten amb la cua entre cames. Algú li pot dir a la Sra. Camats que el 27S no es per fora ningú, es amb l’intenció de poder fer el referèndum que no podem fer amb l’Estat espanyol, i que això es molt per sobre de qualsevol sigla política, personatge o ideològia. Algú li pot dir si ha mirat els resultats municipals i compara (sumes i restes) com pot gosar a dir això, i per altra banda si es favorable al dret a decidir que ho demostri, o que ens digui com pensa donar veu als ciutadans respecte la relació amb l’Estat.

Tant Oriol Junqueras com el President Mas ens diuen, el primer que no te dubtes sobre les properes eleccions i el segon que com espera es compleixin els pactes hi haurà 27 S. Quan s’ha de reafirmar una cosa que tothom hauria de tenir com assumida molt sovint, es una manera de crear desconfiança i dubtes que ara no toquen. Per altra banda, i deixant de banda els pactes municipals, cal començar la campanya per les plebiscitàries el més aviat possible i ja que la llista unitària no sembla possible amb la màxima coordinació possible per assolir la majoria i més de la meitat dels vots per ser validat en clau internacional, i no serà fàcil, si el seny i la responsabilitat no es màxima.

Els propers 4 mesos son els més importants dels últims 300 anys, i el moment històric requereix encert i alçada de mires, es un avís per navegants.

  1. Les declaracions de la Camats són ben clares i no deixen lloc a dubte que allò que ells volen és torpedinar el procés; el resultat es el mateix que busquen els altres, que no podem decidir per nosaltres mateixos, però revestint-lo amb maquillatge progre.
    En aquesta operació també trobarem a Podemos. Ara, a veure si la Forcades els resulta el tapat sobiranista, recull els seus vots i els posa a lloc, tant de bo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *