ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PER LA DIADA UNA MANIFESTACIÓ PER L?ESTAT PROPI

General

Les principals plataformes sobiranistes han deixat ben clar que no jugaran el joc que proposen els partits polítics catalans de protestar una part de la legalitat espanyola que ells accepten, i don no es volen moure, i per tant convoquen una manifestació per la diada, amb un lema que ja va lluir a Brussel·les i que mostra sense ambigüitats les intencions “Som una nació i volem estat propi”.

 

Desprès de sentir tot tipus de declaracions sobre el famós pla B per la sentència del TC per boca del nostres politics autonomistes, arribant a proposar dins les seves mentalitats limitades a l’estructura constitucional que segueixen fervorosament, una reforma de la constitució per boca d’un conseller, que es un insult a la intel·ligència de la població, ja què se sap clarament que les majories i mecanismes per fer-ho possible pel cas català mai seran una possibilitat real.

 

Les entitats sobiranistes, com no podia ser d’altra manera rebutgen jugar  a l’estat de dret espanyol, i anuncien una manifestació amb una via ben definida i on tots els independentistes hauríem d’assistir-hi amb un primer pas de denuncia a l’Estat espanyol, i a aquesta mediocritat de classe política catalana que no vol donar el pas, i segueix donant tombs a un assumpte per evitar que res es bellugui.  Aquest es el manifest de les entitats que te tot el meu suport:

 

 

 

Prou autonomisme: és l’hora de la independència

En relació a la resposta a la futura sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’Estatut, les entitats sotasignants manifestem,

1. D’acord amb la legalitat espanyola, el TC té la funció d’emetre sentències de constitucionalitat sobre lleis espanyoles. L’Estatut és una llei espanyola i des d’un inici tot el procés de la seva reforma s’ha fet sotmès a les lleis i al poder de l’Estat Espanyol.

2. El fet que Catalunya ratifiqués la llei en referèndum no és en cap cas el resultat de l’exercici del dret a decidir del poble de Catalunya, sinó una fase més de la seva aprovació segons les lleis espanyoles. Pretendre respondre a la sentència del TC amb l’argument que es vulnera el dret a decidir és un error gravíssim, perquè implica acceptar que els catalans i les catalanes podem exercir la nostra sobirania nacional lliurement en el marc de l’Estat Espanyol, i això no és possible.

3. Considerem que qualsevol mobilització de rebuig a la sentència del TC ha de donar per acabada la via autonomista i l’acceptació de la legalitat espanyola, i ha de consistir en la defensa del nostre dret a l’autodeterminació i de l’Estat propi com a projecte.

4. Les entitats sotasignants no ens manifestarem en defensa de l’Estatut ni darrere dels polítics que no demostrin amb fets que defensen un estat català independent. En conseqüència, només assistirem a una manifestació que es convoqui en defensa de l’exercici del dret d’autodeterminació.

5. Les entitats sotasignants consensuarem un programa d’acció conjunta de resposta a les agressions espanyoles, el primer acte del qual serà una manifestació sota el lema “Som una nació, volem Estat propi”, que es durà a terme a Barcelona l’Onze de Setembre d’enguany, i que serà convocada en breu.

Plataformes impulsores: Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Sobirania i Progrés (SiP) i Deumil.cat.

Entitats adherides: Cercle Català de Negocis, Catalunya Estat Lliure, Ciemen, Club FNEC (Associació de professionals ex-membres de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya), Ateneu Sobiranista Català i 40 entitats més.

Barcelona, a 28 d’agost de 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *