ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PRESIDENT ANTISISTEMA?

General
La líder popular catalana, crec que per poc temps, Alicia Sanchez Camacho ha embogit definitivament al sentir les paraules Declaració Unilateral d’Independència, i parla d’ús de la força per aturar aquest fet, i del més greu que ha sentit mai per alterar la convivència pacífica, titllant el President Mas d’antisistema. Suposo que veu que està perdent la batalla i que la democràcia va prenen el protagonisme a aquests hooligans de la política que volen silenciar a la societat costi el que costi. Una bajanada rere l’altre trobarà com a premi el seu exili a Europa, coses de la política.

El president, evidentment no descarta una DUI, encara que diu que no es desitjable, i que es una opció a la cua del referèndum, però que evidentment com a mesura democràtica i davant el mur democràtic de l’Estat espanyol s’ha de pensar en ella. Sanchez Camacho vol demanar la comparaixença i veure si forma part del pla de Govern. i ho qualifica com actuar fora de la llei de la democràcia, titllant d’antisistema al President, i preguntant si governa l’ANC, i ser conscient de que la convivència pacífica perilla a Catalunya. El Ministre de Defensa Pedro Morenes ja ens diu que seria il·legal i totalment inacceptable en la línia de Sanchez Camacho.

Realment, la por es va apoderant d’aquests partits que sense cap argument més que la imposició volen anar contra la democràcia. Espanya sap perfectament que si no hi ha consulta, faltarà l’eina essèncial catalana per presentar un aval internacional, i per tant gasta totes les seves energies en desacreditar el procés democràtic i fer creure que la votació es impossible en un estat de dret que volen presentar com a democràtic.

El que ja es va de les mans espanyoles es la Declaració Unilateral d’Independència, una eina que no poden controlar i que els produeix pànic per aquest fet. Trobo encertat la resposta del President en declarar que no es un escenari desitjable, però cremades tota la resta d’etapes topant amb un mur no es descarta ble. De fet si parlem de normalitat, es el que el 80 % d’independències en el món han utilitzat per arribar al seu fi, només uns pocs nous estats han pogut votar o arribar acords com Txèquia i Eslovàquia per exemple. Per tant votar es en aquest cas la anormalitat malauradament en aquests processos ja que l’Estat anterior posa tota la seva força per impedir la democràcia com ara fa l’Estat espanyol.

Per tant res de nou, i res inventat. Sanchez Camacho i el seu partit si que podrien ser antisistemes, ja que anar deliberadament contra la voluntat d’un poble en nom d’una legalitat de dubtosa qualitat democràtica no es de rebut. Menys encara les seves amenaces de la força, inadmissibles en qualsevol polític escollit per la ciutadania, i encara menys volent promoure aquest enfrontament de la societat que no existeix i que intenten crear per evitar precisament el dret a decidir de la gent, tot plegat mereixeria la reflexió de la gent i anar passant pàgina d’aquestes actituds que ja no tenen cabuda en una democràcia normal.

En definitiva, la paranoia i la intolerància son males conselleres per representar a una societat i això hauria de ser un impuls més pel procés i deixar enrere aquestes actituds fora de lloc en una Europa dita del primer món. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *