ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RENFE I LA SEVA ACTITUD

El cas de Renfe, es simptomàtic, per si algú tenia algun dubte de com funcionen les coses a l’Estat espanyol en relació a Catalunya i en especial al procés sobiranista. Ara sabem que ha negat descomptes a les escoles catalanes dient que la competència es de la Generalitat, però en canvi justifica es cas de l’acte de Sociedad Civil Catalana perquè era un altre tren.

La companyia ferroviària va subvencionar el 50% del bitllet de Barcelona a Tarragona i tornada a 245 assistents a l’acte de l’11 de setembre que organitzava la plataforma espanyolista SCC. Ara les escoles no reben descomptes, ens diuen que fa 3 anys per a grups escolars de menors de 12 anys es feien, però ara fent la reserva per internet es van adonar que els cobraven preu d’adults i com explicació demanada els van informar que grups de Rodalies o de Mitja distàcnia que tinguin origen i destí a Catalunya,es va decidir suprimir la tarifa. Justifiquen el descompte de SCC per haver utilitzat un llarga distància com Euromed o Talgo,, curiosament no se’ls va oferir a l’Escola en cap moment aquesta possibilitat. De fet consultada la web per aquest tipus de trens els descomptes son 20% anada i 30% anada i tornada, en cap cas el 50%.

Un nou cas discriminatori per Catalunya, de fet, la negativa a l’ANC per utilitzar trens per la gran mobilització a Barcelona i el rebombori pels que va utilitzar Girona per part de Llanos de Luna, contrasta amb el tracte i beneficis per l’acte espanyolista a Tarragona de la passada Diada. Un greuge encara més latent quan es tracta de discriminar escolars amb excuses de mal pagador i mentides fàcilment comprovables, ja que la web de la Companyia diu el que diu i dona les opcions que dona i tothom ho pot comprovar. Es absurd negar o argumentar quan la mentida i la intencionalitat son tant clares com en aquest cas.

Un cop més es demostra el tarannà espanyol que evidentmen distingeix les persones en funció del seu origen o idees. Aquesta es la companyia que tenim i que en un futur Estat fariem be de canviar d’operadora i poder gaudir d’un servei de més qualitat, i alhora igual per tothom, sense enganys ni mentides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *