ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN PERDÓ IMPOSSIBLE

Avui, 80 anys de l’afusellament del President Companys per part de l’Estat espanyol, encara veiem als nostres partits i Govern demanant al mateix Estat que demani perdó, un fet que saben no arribarà mai.

El fet simbòlic de l’anul·lació del judici es difícil ja que la llei de la memòria espanyola esta escrita pels botxins i precisament els protegeix dels seus crims, com ja ha quedat demostrat amb tots els torturadors, polítics del règim com recentment Martin Villa amb protecció per no deixar que el seu judici vagi endavant encara que sigui per vergonya aliena des d’Argentina. De fet es senzill i normal que els continuadors del règim van fixar les normes per la falsa Transició i modernitzar un règim que amb la mort de Franco ja no era perdurable. No es gens estrany doncs que els elements democràtics no siguin el seu fort i molt menys qualsevol condemna a ells mateixos, per tant els botxins continuen blanquejats i els perdedors enterrats i oblidats als vorals de les carreteres per sempre més.

Demanar perdó per l’assassinat infame del President Català seria una rebaixa que l’Estat mai acceptarà, tant pel seu tarannà com per les formes que tots sabem gasta. Posar com exemple com els líder polítics de França i Alemanya amb Estats molt més normalitzats demanessin perdó per la seva entrega a la Dictadura espanyola no es comparable, ja que tots sabem que son coses molt diferents. En tenim l’exemple recent de la resolució del procés per part espanyola amb la violència per bandera i la repressió i la injusticia com opció, sense cap mena de tarannà democràtic, ni diàleg polític per resoldre les reclamacions de la societat catalana.

Per la part catalana, seguir insistint amb aquesta reparació simbòlica es viure en el dia de la marmota i seguir amb aquest caràcter simbòlic dels actes que en realitat pretenen amagar la voluntat del fets davant la societat.

Alhora, evidencien la contradicció de participar i voler pactar amb un Estat orgullós i defensor del seu passat, inclòs l’assassinat del President Companys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *