ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN QUATRIPARTIT, PER FER QUE?

General

En una enquesta publicada en el Periodico, el butlletí socialista oficial, ens diu que en aquests temps de crisi un 68% de catalans aposta per l’entrada de CIU al govern, i sumar amb els tres partits actuals, i alhora un 90 % demana recuperar la unitat per afrontar temes com el finançament.

Curiosament l’electorat socialista seria el més entusiasmat en aquesta idea, amb un 74 %, i un 68 % dels enquestats creu que CIU hauria d’acceptar aquesta oferta.

 

Anem a pams, crec què les intencions socialistes com sempre amagades son clares, embolicar el tema i quedar-se sense oposició real, fins hi tot podent prescindir de les seves dos crosses actuals, com també compartir la responsabilitat de les seves decisions per anar teixint una futura sociovergència a Catalunya i a Madrid, on Zapatero se’ns ha quedat sol, be amb les seves mentides i menyspreu a Catalunya  què sempre l’acompanyen.

 

La qüestió no es un govern d’unitat o no, sinó per fer que, sí es per seguir com fins ara, acceptant totes les humiliacions de Madrid, i gestionant les quatre engrunes de poder actuals sense més aspiracions no te cap sentit, ara sí es per plantar-se, dir prou i engegar la ruta cap a l’Estat Propi, cosa impossible amb els líders actuals seria un altre tema a parlar seriosament.

 

El PSOE-C se’ns dubte te que col·laborar a resoldre el problema de la solitud de Zapatero a l’Estat, cosa prioritària per ells ja què els problemes de Catalunya sempre son menors.

 

Crec que primer, i amb un govern seriós, cosa què no es, els Consellers Saura i Castells haurien de presentar la dimissió per dignitat si es que ens hi queda.  El primer es evident què no sap gestionar el cos policial català, i la prova  son les carregues contra els estudiants i periodistes amb una repressió brutal, què d’altra banda fa honor als orígens d’aquest cos en el segle XVIII, creat pels ocupants espanyols per sotmetre els miquelets catalans què encara resistien la invasió borbònica amb el suport a l’arxiduc Carles.

 

A l’actualitat els bons professionals d’aquest cos, què evidentment n’hi ha no poden estar comandats per aquest personatge tant mediocre, què fins hi tot manipula la informació, ja què donen mes ferits al bàndol policial què al dels manifestants agredits, cosa què evidentment no es certa, i s’han de depurar responsabilitats començant per ell, què no en va tenir prou i per sorpresa va revelar les xifres del finançament sense permís del govern, i creant un descontrol  al qual ja estem acostumats.

 

D’altra banda, el conseller Castells què en poc temps ha estat desautoritzat pel seu govern diversos cops, va veure atonit com el secret més ben guardat era esbombat als quatre vents i no precisament per ell, què era al que li corresponia, fins al punt d’haver de demanar disculpes als altres grups per no haver estat informats prèviament.  La no negociació es un fracàs, i a cop de desautorització només li quedaria una sortida.

Se’ns dubte l’Estat pot estar tranquil amb aquest govern català, què es  la riota a la capital de l’imperi per la seva poca capacitat de fer política de veritat i amb fermesa al cost que sigui, i una oposició amb la única obsessió de recuperar el poder sense voler veure mes enllà.

  1. Bé, veient com és l’actual govern no cal esperar-ne res de bo. Només unes eleccions poden marcar un nou rumb perquè aquests no mouran pas un dit. Novembre de l’any que ve diuen? Bé, encara faran con en Chavez i es treuran alguna de nova per mantenir-se en el poder. És, per desgràcia, la única cosa que falta per veure. Mireu l’actuació dels mossos, no és la primera vegada que passen coses amb el cos de mossos. Mireu l’Ernest Maragall rifant-se als mestres i professors amb la seva xuleria i prepotència. Mireu les restriccions dels drets personals i col.lectius, les limitacions de velocitat absurdes, repressió i legislació en contra del poble (pur DESPOTISME ILUSTRAT) Etc…La classe política catalana és patètica. Només caldria que a l’orgue de gats s’hi afegís CiU, espero que no ho facin perquè és la única alternativa real.

    Resin el que sàpiguen!

  2. Com dius Xavier aquest govern es un desastre, però CIU si no canvia d’objectius cap al sobiranisme, es simplement un canvi de cares per no solucionar res.  El que falla es el fons i no les formes.

    Salutacions.

    Albert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *