ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN TOC D’ALERTA

La nova enquesta del CEO, més enllà de la victòria d’Esquerra al Parlament, a la pregunta sobre la independència veiem com el 44% diu si i el 48,3% diu no.

Tecnicament vindria a confirmar l’empat infinit, però en comparació amb altres s’han invertit les tendències i això salvant totes les distàncies i interessos de la mateixa enquesta mai es una dada positiva i que caldria analitzar.

Veurem suposo com el desconcert de la ciutadania i el comportament dels seus partits poden ser una causa bastant definitiva per capgirar la tendència. De fet en un escenari de repressió màxima com estem, detencions arbitraries, presos polítics, farses de judicis, persecucions infinites a moltes persones, menyspreu absolut a Catalunya i com em vist a la recent investidura fallida a Madrid, una invisibilitat catalana que nomes es trenca pels insults i menyspreu amb topics com la llengua de primer ordre i un diàleg inexistent pels segles dels segles.

Per altra banda l’alteració dels resultats a les urnes amb vetos a candidats que no interessen a l’Estat com en el cas de l’Eurocambra o al mateix Parlament amb diputats suspesos i el President validat per Madrid també van en aquesta direcció.

Un mandat de l’1 d’octubre cada cop més llunyà i un “Fem República” cada cop més basat en els símbols, els llaços i les pancartes i menys a fer efectiu el mandat del poble interromput sense data.

Davant això, els nostres partits pacten amb el PSOE, un dels membres del 155 i validador de tota la repressió com si res en diferents estaments simplement per la cadira, i alhora els republicans a Madrid imploren un acord amb els socialistes per formar Govern amb Podemos i donen una abstenció de la vergonya com a resultat, amb la recepta de tocar de peus a terra.

A Waterloo mentrestant les coses no van molt millor, ja que el seu veto com a representants de moment es efectiu i no sembla que la cosa vagi a canviar a curt termini.

Tot això i el context on l’ANC seguirà amb les performance la propera Diada com si res hagués passat i no sembla que vagi a canviar.

El resultat d’aquesta enquesta pot ser un toc d’alerta, però que no es d’estranyar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *