ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA CIMERA DE CARA A LA GALERIA

General

S’ha celebrat aquest cap de setmana la cimera de líders mundials, be dels líders,i d’algun convidat per la porta del darrere com Zapatero a Washington, i els resultats son inexistents.

 

Principalment van acordar uns criteris generals per fer mes transparents els mercats financers però sense concretar cap conclusió per dur-ho a terme.  La idea es regular els mercats, estimular l’activitat econòmica, i reformar institucions com el fons  monetari internacional per fer-lo mes eficaç.

 

De moment i com diu el president americà no es pot pretendre que es solucioni tot en una reunió, i davant la greu recessió mundial cada estat prendrà les seves pròpies mesures per combatre la crisi, de moment les diferencies entre USA i Europa sobre la manera de refundar el capitalisme s’ha fet evident, i es seguirà discutint el tema en una propera reunió.

 

 

En resum, molt de rebombori per no res, grans paraules i afirmacions per no decidir absolutament res, mes enllà de quedar per una propera reunió on els mitjans tornaran a fer rodar la bola de neu per  donar-hi una importància a la reunió, què desprès no correspon a la realitat.

 

Sembla que els caps d’estat estant mes preocupats per vendre el seu producte, i la seva imatge personal en el seu propi país amb una foto que doni prestigi, que posar fil a l’agulla per donar un tomb al sistema establert.

 

Respecte l’Estat Espanyol, i l’afirmació de De La Vega que l’Estat havia sortit del racó de la història, crec què forma part d’aquesta operació de màrqueting del president per donar una rellevància i prestigi  que realment no te, ja que una entrada per la porta del darrere a la cimera, i amb un xec en blanc al president francès, no crec que serveixi per  sortir de cap racó on segueixen ubicats, però que els serveix per no afrontar la crisi interior, i especialment el finançament on el mes calent es a l’aigüera, i els de sempre seguim pagant els plats trencats.

 

Una mostra mes de la demagògia que resumeix el govern espanyol on la façana no te res a veure amb l’interior de la casa, i on excepte quatre temes en el principi de l’anterior legislatura, poques diferencies hi ha amb el govern del PP, i respecte a Catalunya evidentment mes del mateix.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *