ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA INCERTESA AMB INTENCIÓ

A l’entrevista del Punt Avui al President Mas parlant de les eleccions al Parlament, ens trobem la frase que “previsiblement” seran el 27 de setembre, i es condiciona al suport parlamentari d’Esquerra i l’estabilitat política, alhora que ha expressat la seva queixa per perdre algunes votacions que no s’haurien de perdre. Junqueras ja ha contestat que els pactes son els que son, i nosaltres els complim sempre, i parla de ser i seran el soci més lleial del poble de Catalunya, encara que amb la lluita contra la corrupció o la igualtat d’oportunitats no canviaran d’opinió. Per exemple la propera setmana hi haurà votacions en l’àmbit sanitari que segurament tornaran a deixar sol el partit de Govern.

Ja hi tornem a ser, declaracions, males interpretacions o aprofitament periodístic que res de bé fa al procés. Segurament caldria mirar el context del moment per veure aquest dubte que planteja el President que entenem es irreal, ja que una decisió així comportaria la mort política de qui la formuli. La segona afirmació en forma de queixa cap als republicans, res te a veure amb el full de ruta i pacte traçat ja que s’enten que segons amb quins àmbits socials els models son totalment diferents, i apart es pot interpretar com un capítol més de la lluita electoral que succeirà el 27S, i que recordo no es precisament pel partit de Govern, que va presentar una proposta unitària, sinó precisament per l’aposta dels republicans que ara han d’assumir les conseqüències.

El dia 27 de setembre decidirem sobre la independència amb un full de ruta compartit, però alhora votarem diferents partits que amb els resultats a la ma, lideraran el procés i obtindrem majories i la veu cantant amb més força o menys. Els enfrontaments segurament seran inevitables i Oriol Junqueras en tindrà una bona part de responsabilitat que no hauria de defugir i intentar apaivagar sempre que pugui.

Ningú es resignarà a perdre les properes i històriques eleccions a Catalunya. Cal pensar que els partits son partits, i aquest canvi de mentalitat es complicat per moltes circumstàncies excepcionals que envoltin aquests comicis. Cal confiar que els esdeveniments portaran reaccions positives entre ells i apel·la a la responsabilitat dels líders polítics per estar a l’alçada del moment i no caure en el descrèdit malauradament habitual de la política.

Han de pensar que la societat farà aquest esforç, i aquest mereix la recompensa del mateix per part de les nostres formacions. Ens ho juguem tot, i ens necessitem tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *