ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA PREOCUPACIÓ

El discurs del Borbó per Nadal va deixar oberta la porta a una definició per Catalunya que segurament no seria esborrada, manipulada o criticada encara que sigui en un preàmbul no normatiu.

De fet ja no som una nació, molt menys un Estat, ni tant sols una nacionalitat encara que la sagrada Constitució ens defineixi així, ja se sap que aquesta s’aplica d’una manera per uns territoris i d’un altra per Catalunya amb el gran exemple d’articles de l’Estatut en altres iguals totalment acceptats i esborrats en el català. Com deia el Rei espanyol ens va titllar de preocupació seriosa per referir-se a Catalunya, aquest concepte donç beneit pel monarca ja es pot copiar per posar-lo en l’article 1 del proper Estatut sense recança i amb la tranquil·litat que es mantindrà ferm i un gran pas endavant del nostre territori.

Tanmateix el monarca, després de posicionar-se amb els súbdits del “a por ellos ” i rebutjar els catalans amb una gran mostra de diplomàcia i sabiduria política, ara ho ha tornat a fer i ens torna a deixar de banda deixant clar que ja no es el nostre Rei i per tant les nostres ansies de República son fonamentades i han de ser augmentades.

Veiem aquests dies deixant de banda l’anècdota reial d’un personatge tant miserable per la seva actitud amb el poble, el mateix que encara esperem demani perdó per trucar a les empreses personalment per la seva sortida de territori català, un altra mesquinesa impune que ja ha quedat en l’oblit a l’estil de l’operació farsa amb els CDR i el gran grup terrorista internacional que ara amb la seva sortida de presó sense proves tampoc escoltarem cap perdó dels Iceta, Arrimada, Casado, Sanchez i una llarga llista de partits, de fet gairebé tots que van fer caldo gros en una nova gran mentida.

Així arribem al final del 2019, i esperem pel proper un canvi en els nostres partits que acompanyi la voluntat popular per culminar un procés que ja no es pot allargar més en el temps, i passar de ser una preocupació a una realitat ben definida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *