Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

18 de desembre de 2020
0 comentaris

Poetes catalans (209): Berna Blanch i Chirivella.

Berna Blanch i Chirivella va nàixer a Catarroja, Horta Sud, el 1967. Es escriptor. Ha conreat la major part de la seua obra literària en el camp de la poesia, un gènere del qual també hi ha treballat dins del Grup Poètic Argila de l’Aire, del qual n’és fundador.
* Ha obtingut diversos guardons, com el Josep Ribelles Vila de Puçol, el Vila de Catarroja o l’Ibn Jafadja Ciutat d’Alzira.

Obra poètica
*Els buits que camine (1999), La claror del llamp (2001) El baf de l’espill ( 2002). Premi Josep Maria Ribelles Vila de Puçol. Arran de terra (Aj Vila de Sallent del Bages) Premi Josep fabregues i Capell La llum antiga ( 2004) Premi Creació Poètica de Paiporta Incorpòria (2007) Premi Ciutat de Torrent El tacte del reflex ( 2008) Premi Edicions Montflorit, Espiga (2009) Premi Joan Perucho Vila d’Ascó, Pol·len ( 2012) Premi Ibn Jafadja Ciutat d’Alzira, De la Transparència ( 2013) Premi Benvingut Oliver. Apunts d’altres mons (2012). Premi Vila de Puçol de Narrativa, Presències ( 2014) Narrativa juvenil, Amb Línies Vives (2017), Albuferenc (2018)

Els poemes de Berna Blanch són bastits amb l’arquitectura del silenci i la transparència expressiva. Una poesia on el paisatge és un referent exterior, per. també una part de la pròpia intimitat: una poesia que ens parla de la comunió amb tot all. que ens envolta, perquè el poeta ens diu i sap que som part del corrent de la vida.

BREU ANTOLOGIA POÈTICA

Límit del color,
somnis vius de la forma.

Raig de lluna corpori
en les aigües del mar.

Nit i pols d’alba…
Paraula nova i silenci.

Bosc de Casarejos
Plou i el so de les gotes
es multiplica en els espills
infinits de la terra.

Plou una llum esmortida
i s’encercla l’instant
condemnat a repetir-se.

Plou l’olor del silenci
en els llavis profunds de l’argila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!