FINESTRA FOTOGRÀFICA

El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i encara millor si alhora pot transmetre algun missatge o ajuda a expressar una opinió.

19 de març de 2011
0 comentaris

Badalona (23) -Pompeu Fabra-

19 de Març 2011

El passat diumenge es va du a terme un homenatge a la figura del gran lingüista Pompeu Fabra, fill adoptiu de la nostra ciutat, amb un acte organitzat per la “Taula de Cultura de Badalona”.

Va ser un acte senzill però plè d’emotivitat, en el que es va destacar la seva dimensió humana i la seva estreta relació amb la ciutat.

El carrer de la Mercè, davant del número 34, on hi va viure una bona colla d’anys fins al seu exili l’any 39 per l’arribada de les tropes franquistes, va constituïr el punt neuràlgic de l’homenatge:  Els veïns havien decorat portes i finestres amb rètols i inscripcions d’entrades del seu diccionari.

I així, envoltats de paraules com “Badiu”, “Poesía”, “Platja”, “Exili”, “Xufla”, … escoltàvem de la veu dels participants aquestes definicions, i finalment, el discurs expert de la Coloma LLeal, amb referències a la historia dels seus últims dies a Badalona i Catalunya.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *