FINESTRA FOTOGRÀFICA

El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i encara millor si alhora pot transmetre algun missatge o ajuda a expressar una opinió.

12 de novembre de 2020
0 comentaris

Badalona (80) – Carrer de la Indústria

12 de novembre de 2020

Són els últims vestigis de què va ser i ja no és. L’arrenglerament de fàbriques i tallers, sobretot al llarg dels carrers de la Indústria i del Progrés, però igualment en gran part de l’entramat urbà de Badalona, començaria a disminuir durant els anys vuitanta del segle passat, per seguir després de forma accelerada durant la dècada de 1990. Indústries químiques i alimentàries, del vidre, tèxtils, tallers de metal·lúrgia, d’arts gràfiques … Algunes van reubicar-se a les comarques vallesanes o als petits polígons de la perifèria de la mateixa ciutat, però també moltes altres directament desapareixerien, per donar pas a una gran reforma urbanística en què la descontaminació, la construcció d’habitatges, la recuperació de la façana marítima i les obres del port passaven a ser prioritàries.

No cal dir que es va guanyar – i continua encara guanyant-se – en estètica i en qualitat ambiental, però a costa del desmantellament d’un dels teixits industrials segurament més importants de Catalunya, amb la subsegüent pèrdua de llocs de feina i també d’aquells oficis tècnics especialitzats que, en moments d’atur creixent com l’actual, desitjaríem que no s’haguessin oblidat.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *