FINESTRA FOTOGRÀFICA

El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i encara millor si alhora pot transmetre algun missatge o ajuda a expressar una opinió.

23 de gener de 2011
0 comentaris

Màquis

23 de Gener 2011

La guerra civil espanyola no va acabar el 1939 sino tretze anys després, amb la desfeta definitiva dels últims reductes de resistència guerrillera antifranquista.

Aquesta és una de les conclusions que es pot extreure de la interessant exposició fotogràfica “MAQUIS 1940-1952” que es pot veure aquests dies a la biblioteca Can Fabra de Barcelona.

Es tracta d’un recorregut pels indrets on van tenir lloc alguns dels episodis més significatius de la lluita, acompanyat d’un documental explicatiu que ens va submergint en tota una sèrie d’esdeveniments silenciats durant dècades.

La lluita guerrillera es desenvolupà sobretot en terres del Maestrat i en d’altres territoris de la península, però sempre en el medi rural, cosa que alterà la vida de la pagesía dels pobles i massos, que volgudament o per la força, es veurien sovint involucrats a prendre partit en un sentit o altre, esdevenint en molts casos víctimes del conflicte, persseguits i represaliats cruelment per un o l’altre bàndol.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *