TENIM EL QUE ENS MEREIXEM

Per Jordi Carbonell Segura

8 d'agost de 2012
2 comentaris

MASSES CASUALITATS Ó EL IV REICH ALEMANY

Fa temps molt temps, que hom va dient que aixó de la prima de risc, es un gran negoci per Alemanya.Així li vaig comentar en Josep Oliver, Catedràtic d’Economia aplicada de la UAB, i amic personal a banda de ser client de els meus pares. Li vaig comentar, que el fet de que Grècia fos rescatada i que afectes de ple als bancs alemanys, ho acabaríem pagant la resta. D’acord que la meva teoria estava basada en un “Estudi del Profesor Cojonciano”, peró el temps m’ha anat donant la raó…

La meva teoria es molt simple: Els bancs alemanys son els que estan més exposats a la crisi grega, ja que son els principals compradors del seu deute, i casualitats de la vida, amb raó o no, varen començar a sorgir els rumors de que els següents serién Portugal España i Itàlia i en conseqüència les primes de risc varen començar a pujar i van afavorir el deute Alemany, que s’ha utilitzat com a deute “refugi” per la majoria d’inversors.

Casualitat o no, el que es evident es que Alemanya des del 2010 s’ha estalviat 60.000 milions d’interessos, i a mes tota Europa balla al seu só. No m’extranya que els diaris italians facin referéncia al IV Reich.

Casualitats o no, com diu Vilaweb en el seu article, “La prima de risc un bon negoci per Alemanya”  ,  ja supera en 20.000 milions d’euros les ajudes a Grècia.

Tot molt casual, peró els alemanys gracies a la crisi del deute ja han recuperat els milions abocats en els bancs alemanys després de la caiguda de Lehman Brothers al 2009. I a sobre manen a tot Europa sense que ningú els aturi…masses casualitats

 1. Alemanya fa deu anys en un govern de concentració entre el SPD i la CDU va fer reformes estructurals dures i va assumir el cost socials que representaven per afrontar i posicionar-se més bé cap el futur.

  A més més per pagar el cost de la reunificació alemanya va tindre que endeutar-se més del compte permés per la Unió Europea.

  Qüestions que va solventar amb èxit abans de la crisi financera.

  O algú pensa que si alemanya havera fet com a l’Estat espanyol o Grècia, Europa estaria millor?

  Pot ser Alemaya ha conseguit estalviar-se 60.000 milions d’euros en el diferencial que pagava abans pel cost d’endeutar-se més del compte per assumir els cost de la reunificació alemanya.

  El que hi ha que preguntar-se és que ha fet l’Estat espanyol en aquest mateixos anys i en que s’ha gastat els diners que no tenia, per tindre que pagar un sobrecost de prima de risc.

  I quina mena de cost de reunificació o objectius hi havia a l’Estat espanyol per endeutar-se més del compte tots aquest darrers anys?

  Just tot el contrari pel que s’han preparat els alemanys els darrers deu anys.

  Que es sapiga la prima de risc l’estableixen els mercats dominats per Nova Iork i Londres.

  I aquesta prima de risc la cobren els que s’atreveixen a comprar deuter espanyol.

  I alhora els bancs espanyols són els més deuter públic espanyol han comprat i tenen a les seves carteres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!