Més que un bloc.

intent (impossible) de reflexió sobre el dia a dia a Can Barça

30 de juliol de 2005
General
5 comentaris

El Madrid no te res a veure amb el futbol.

Hola a tothom. D’entrada us demano disculpes perque estic escrivint des del bussines center de l’hotel on estem allotjats els periodistes a Tokio i el teclat no te accents.

Ens han rebut amb l’euforia moderada i controlada que caracteritza als japonesos. Sense estridencies, amb ordre, pero amb un punt freakie que a vegades els fa divertits i alhora entranyables. L’expedicio blaugrana fa aquesta gira amb l’ombra d’acomplexament respecte al world tour que ha fet el Madrid (Estats Units, Japo, Xina i Tailandia) pero tot just arribar ens han aclarit les coses els propis japonesos.

El director general del Yokohama Marinos, l’equip rival del Barcelona aquest migdia, ha deixat clar que el Barca te mes seguidors al Japo que el Madrid. Com pot ser? Ens ho han explicat els periodistes especialitzats. Es veu que el Madrid treu rendiment del factor Beckham. Aqui el jugador angles es omnipresent. Anuncia maquinetes d’afeitar, begudes, pel.licules i menjar preparat japones.

Ens diuen els entesos que aixo arrossega un public als estadis que no te res a veure amb el futbol.Per entendre’ns, els seguidors japonesos del futbol senten simpatia pel Barca, pel seu joc, pel col.lectiu, pel seu triomf i per la rialla de Ronaldinho. O simpatitzen amb el Liverpool, el Manchester o la Juventus. En canvi, la gent que omple els camps per veure el Madrid no vol veure els blancs. Vol fer-se una fotografia amb Beckham.

A mes de treballar, hem fet una mica de turisme (periodistes i jugadors) i ens han passat coses d’allo mes estranyes. Una mare japonesa ha volgut que ens fem fotos amb el seu fill perque es la primera vegada que ha entrat en contacte amb occidentals. Hem estat a la botiga Apple de Tokio. I he comprovat el potencial que el manga te en aquest pais.

En fi, que dema marxem a Macao, l’escenari de la nostra victoria esportiva mes rellevant de la historia. Ja us explicare.

 1. no sé si tindràs temps (ssuposo que deveu anar molt liats i que el teu no és pas un viatge de turisme, aixi que…), però m’agradaria que quan poguéssis ens aclarissis quin és el punt freak dels japonesos, o més coses que t’hagin sorpès de tokyo… és que fas una enveja!! (sana)

  fins ara,

 2. el royal shit només viu de la propaganda estatal, i dels calers que roben. ara, pel món no pinten res. samarretes del royal shit no se’n veuen enlloc. tenen la dissort de portar samarreta blanca. ara, del barça, n’hi ha pertot. és cert, que la meitat de les que es veuen a amèrica (del nord, ep) representen el barça de l’equador. però tots sabem que, parlant de copiar, el barça de l’equador ho té tot copiat del barça molt sagrat.
  a Macau, efectivament, un equip representant de tota l’immensa Catalònia va guanyar un campionat mundial. i aviat en cauren d’altres.
  passi-ho bé.
  fred

 3. Jo vull que Catalunya siga una Nació un Estat i tot ho que voleu, i vull vore al Barça jugant en la Lliga catalana, junt al Lleida, al Tarragona, al Manresa i vore com perd els diners de tots els aficionats espanyols del Reial Madrid i de tots els equips forts d’Espanya i dels seues aficionats, que ja no pagarien per vore al seu equip jugar amb el Barça, i dels aficionats espanyols del Barça que ja no engrossirien tant directament les arques blaugranes

  M’agrairia de veres que Catalunya se separarà d’Espanya, per que ni vosatros vos sentiu espanyols ni als espanyols ens agrada aquesta situació. Jo pel menys no vull espanyols a la força. Però les relacions d’Espanya amb Catalunya, per fi, serien de tu a tu, i no de xantatge polític com hagueren sigut, i com son, ara mateix.

  I ho que voleu de veres es continuant prorrogant aquesta situació de privilegi polític amb les relacions amb Espanya. Voleu tindre una venuda "identitat nacional" per a no perdre els beneficis que vos reporta el pertànyer a Espanya.

  Sou rics al conjunt d’Espanya, pel vostre compte i havent de mantindre unes bones relacions bilaterals amb Espanya, la cosa canviaria molt. Si vos queixeu de la vostra contribució a l’estat espanyol, veuríem com vos apanyaríeu al conjunt de la Unió Europea, pense que seríeu contribuents nets, clar que això no es podria mantindre durant molt de temps, com ja he dit si sou rics ho sou al conjunt d’Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!