Mirades

arts,viatges,opinió i Conèixements

6 d'abril de 2013
General
0 comentaris

Cuines del Món:”Le Far Breton”(La Bretanya)

LE FAR BRETON

El Far Breton és una dolç típic de la Gastronomia de la Bretanya (França) molt similar al Claufotis. 

S’anomena le far fourn (far al forn) en bretó. La recepta més coneguda es fa amb prunes, encara que l’autèntica recepta tradicional no en porta. Far és un derivat del llatí que significa farina. 
 

El far bretó es comença a esmentar a partir del segle XVIII. Originàriment s’elaborava especialment per a festes religioses i familiars. Cal esmentar que hi ha dos tipus de fars “le far salé” (far salat) que serveix per a acompañar carns i le “far sucré”(far dolç) que és el més conegut.
 
És una recepta  molt senzilla feta amb ous, mantega, sucre, farina i llet. Es poden remullar les prunes amb rom negre (opcional).

                                                           Ingredients:

                                                      75 cl de llet
                                                     200 grs. de farina
                                                     170 grs. de sucre
                                                        4 ous
                                                        1 pessic de sal
                                                       15 o 20 prunes 
                                                      20 grs de mantega
 
Elaboració:
Comenceu per preescalfar el forn a 200 graus termòstat 6-7. A continuació, escalfeu la llet en un cassó.
En un bol gran, aboqueu el sucre, la farina, la sal i els ous, Bateu fins a obtenir una pasta compacta. Aboqueu la llet calenta i bateu fins que la pasta es converteixi en una preparació més bé líquida. Unteu amb mantega un motlle de forn, col.loqueu les prunes i finalment aboqueu la preparació. Enforneu durant aproximadament 1 hora. Deixeu reposar almenys una ½ hora a temperatura ambient i ja el tindreu llest a punt de degustar. Us recomano també ficar-lo unes 4 h a la nevera, ja que fred és deliciós. 

Bon profit i espero que us agradi!

Mercè Andreu Ardit-Cuinera 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!