Més enllà de la perifèria

Bloc de Mireia Canal

La banderola

Avui he tret una banderola del balcó, es tracta de la banderola de l’Omnium amb una cara pintada i una franja vermella que li tapa la boca, a sota posa Democràcia. Estava al balcó des de la tardor de 2017 i avui l’he tret perquè el vent l’havia partit i algun dia podria sortir volant. Un cop l’he tingut a les mans, descolorida i estripada, he dubtat si llençar-la o guardar-la com un record d’aquests temps que ens està tocant de viure.

Recordo perfectament quan va arribar a casa amb la revista de l’Omnium, però no recordo si era abans del dia 1 d’octubre o després, només recordo que encara no veia que la lluita aniria de defensar la democràcia i els drets humans, encara no era conscient de la repressió que ens venia a sobre. En aquells moments l’esperança estava posada en la creació d’un nou estat, millor que el que deixàvem enrere.

Pocs dies després de rebre la pancarta, vèiem com el Jordi Sánchez i el Jordi Cuixart entraven a la presó, poc després hi entraven els nostres representants polítics, junt amb l’aplicació contrària a la pròpia constitució  de l’article 155 que desmuntava les nostres institucions. Cada vegada es feia més evident que la nostra lluita ja era per defensar la democràcia contra la repressió de l’Estat Espanyol.

La pancarta s’ha estat més de dos anys al balcó i el temps l’ha esquinçat, avui l’he tret i la reemplaçaré per una de nova on es reclama la llibertat dels presos polítics i un llaç groc, perquè malgrat Europa ha deixat clar que la sentència era il·legal, els presos i preses polítiques segueixen a la presó.

La pancarta i el llaç també li posaré pels altres presos menys mediàtics, com els que hi van entrar al mes de setembre. Persones a les que es va anar a buscar a casa de males maneres i que, malgrat aquesta setmana podíem alegrar-nos en veure’n alguns fora de la presó, encara en queden de tancats sense proves ni judici. També hi serà per tots els detinguts arrel de la resposta a la sentència i a les convocatòries del Tsunami Democràtic.

La pancarta compartirà el balcó amb una estelada, perquè la lluita contra la repressió, a favor de la democràcia no ens faci oblidar que lluitem per tenir un país propi i millor.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

 1. Hola Mireia.Venturós 2.020!
  Quina coincidència. Deu fer unes tres setmanes que vaig fer una cosa semblant a la que tu vas fer.
  En un balconet de la façana de casa,el petit domàs(banderola) d’Òmnium “llibertat presos polítics” es va esquinzar del tot. La ventolera
  és present cada dia en l’indret del carrer on vivim i és la causant que s’hagi malmès.
  Ara tan sols una estelada a un pal subjecta i un troç de roba groga lligada a la barana,mostren el nostre prec de llibertat,llibertat!
  Aniré a la botiga d’Òmnium i compraré la paraula Llibertat que ,en fer-se fosc, queda il.luminada. La paraula llibertat farà joc amb un estel daurat penjat a la façana i que ens indica una finestreta des d’on es veu l’escena del pessebre en que Maria i Josep demanen posada. Un llacet petit petit de color groc penja en el balconet de la casa de l’hostaler i…és que…tota ocasió és aprofitada per mostrar el nostre prec.
  Quants dies de presó. Quin escruiximent provoca la presó de tots plegats i la solitud de Catalunya enllà.
  Ara que ha tombat l’any, tal vegafa la llarga anyada ens depara jorns de consol i d’esperança. Vés a saber! Com defensarem la democràcia de les urpes repressives de l’estat?

 2. Si , van passant els anys, i sembla que no canvï, anem a batzecades, i espero que no triguem gaire a sol.lucionar el tema de la independència ….

 3. Mireia, has fet ben fet, crec, de treure-la però de posar-n’hi una de nova, per la senzilla raó que encara haurà de passsar temps -potser molt temps- per arribar allà on molts voldríem arribar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *