Més enllà de la perifèria

Bloc de Mireia Canal

Ser independentista i d’esquerres

Tot sovint surten veus de l’anomenada ”esquerra” espanyola que es qüestionen que es pugui ser independentista i d’esquerres. Són veus que identifiquen l’independentisme amb el nacionalisme i per tant en un moviment de dretes.

Cada vegada que llegeixo o sento algun d’aquests comentaris em sento interpel·lada, ja que soc independentista des de fa molts anys i a més em considero d’esquerres. A aquestes veus els costa entendre que una persona sigui d’esquerres i independentista, mentre a mi em costa el contrari: que una persona d’esquerres no entengui i doni suport al moviment independentista. L’única resposta que em ve al respecte, és el fort desconeixement del moviment independentista o la defensa d’uns interessos inconfessables.

Em considero d’esquerres perquè em costa viure en un món on hi ha gent que ho passa malament a causa de la injustícia dels homes. Quan dic passar-ho malament pot ser en sentit econòmic: no arribar a final de mes, no poder pagar la calefacció per escalfar-se, haver de patir per alimentar els fills, etc.

També podem considerar el passar-ho malament en altres sentits: una situació política, judicial, etc. que et fa sentir que no tens els mateixos drets que altres persones i et situa per sota dels altres, quan tu només vols estar al mateix nivell. Però com a persona d’esquerres que em considero entenc perfectament que el sentit econòmic és molt potent perquè parla de les necessitats bàsiques i per tant són les primeres que s’han de garantir per tothom.

Soc independentista i d’esquerres perquè vull que quan el Parlament elegit democràticament vota perquè les persones no hagin de passar fred a l’hivern per no poder pagar la calefacció, no hi hagi un Tribunal Constitucional que ho tombi amb arguments d’inconstitucionalitat i que aquestes persones hagin de patir fred i que aquest mateix Tribunal sembli que només existeix per anar tombant totes les lleis que aprova el nostre Parlament.

Soc independentista i d’esquerres perquè vull un país on hi càpiga tothom i ningú s’hagi de sentir per sota. No sé si amb la independència ho aconseguirem, però hi ha moltes més possibilitats que quedar-nos a Espanya. Crec que la nostra independència hauria de sacsejar l’Estat Espanyol perquè revisés moltes coses que no funcionen.

També se’ns acusa que el nostre moviment ha despertat el feixisme i ha provocat que la societat espanyola es tiri cap a la dreta. Es fa difícil d’entendre que la gent es tiri cap a la dreta quan veu que un govern elegit democràticament és empresonat i la gent que vol votar és ferida per les forces de seguretat que paguem entre tots, això també em costa molt d’entendre.

Espero que algun dia aquestes persones que tiren cap a la dreta davant la demanda independentista vegin que només aconseguirem fer un món més just per tothom si respectem totes les identitats i deixem de banda la imposició dels uns per sobre dels altres.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *