18 de juliol de 2009
General
0 comentaris

GIRAVOLTANT

Ves si en pot donar de voltes i voltes un home o una dona de la societat actual! Tant si introdueix la reflexió al seu interior com si ho fa al seu entorn. Generalment el personal desestima sovint una introspecció personal perquè sol ser una activitat no gaire agraïda. Jo ho he provat alguna vegada i em costa molt trobar un raconet reconfortant.
     Així és, doncs, que em permeto de creure que preferim giravoltar per fora que ens permet emetre opinions sobre els demés i, a vegades, força desaforades.
Si anem giravoltant resulta que tenim cercles molts propers a nosaltres amb els quals àdhuc hi convivim. Després en vénen uns de no tan pròxims però en els quals s’hi apleguen més individus. I si anem fent una secció de cercles sobre un centre estàtic (que som nosaltres mateixos) arribariem a circunvalar el globus terraqui, que en definitiva és d’on més notícies coneixem amb una immediatesa astoradora.

En aquests dies que no m’heu vist per ací, he estat giravoltant per fora. Giravoltar per dins em diuen que no em convé. I quines coses lletges que he vist! Lletges el sentit literal.Allò que desagrada veure. Si comencem pels polítics (que són els qui tenen una petita part del poder de fer fer als altres el que ells volen) no acabariem mai. La financiació del nou model d’Estatut de Catalunya, que malgrat que aquest document autoritzat pel govern de Madrid especifica que   s´ha de considerar una negociació bilateral, ara resulta que ens han inclòs en una nou model de financiació general
de les comunitats autonònomes, tant aquelles que aspirem a la independència com les que tant els hi fot.

El tripartit que governa Catalunya estan a partir un pinyó, des  que, a darrera hora el sr.Ridao i cia. li van dir al sr. Castells que ara ja ho entenien. Ells ho deuen entendre, perquè el què es el poble no li és pas possible. Generalment la gent no entenem suficient de macroeconomia i ademés, no ho oblidem, els polítics expliquen el què els convé i com els convé. Devem haver estat molt beneficiats en el repartiment dels diners, perquè un senyor allà a la capital central
deia que d’aquest  repartiment en resultava que un català val per dos madrilenys. Ni farien falta uns quants més,senyor.

La ministra de Sanitat, amb l’agreujament de la nova grip, sembla ben bé que no sàpiga el què dir, tot i que el què ha de dir ho pot preguntar a l’OMS. Comcen  a  haver-hi morts per aquesta grip en persones que no tenien malaties anteriors.Això ha esverat els organismes sanitaris internacionals.  I la senyora ministra espanyola, ho comenta diuen que a Espanya podría produir vuit mil morts a la tardor, que és la mateixa xifra connseqüència de la grip estacional de cada any. Com traient-li importància. Jo encara que sabia que no em sentiria vaig cridar a la TV “Vuit i vuit setze o els dos virus tenen algun acord de rebaixa!

Un altre dia continuarem perquè tot just hem donat un parell de tombs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!