9 de juliol de 2009
General
0 comentaris

LA SINCERITAT A LES ALTURES.

Barak Obama i el Papa de Roma ens han donat recentment dues mostres, almenys, d’una sinceritat autèntica en la seva projecció mundial i en els seus contactes internacionals a  la màxima altura.
Obama,un home jove de color, de simpatia natural i president del país més poderós del planeta no va tardar gaire, després de la seva investidura, a anar pels països conflictius i també de primera línia en el poder.

Ningú que hagi sentit els seus parlaments a Praga, a Moscou,etc.pot negar que en la defensa de la seva ideologia ha dit paraules molt gruixudes sabent que farien mal a les orelles del seus auditoris o almenys als governants d’aquests països, presents en els actes. Hi ho ha fet en defensa d’uns drets humans, que com ha reconegut moltes vegades són molt difícils de fer quadrar entre els estats que conformen aquestes regions conflictivies. Va pel món blasmant els desastres que flagelen tantes regions del planeta.

I això és una novetat. És clar que va, alhora, proclamant subtilment un lideratge del país que presideix. Però ha parlat amb sinceritat, reconeixent els errors americans que han produït, també, en moltes ocasions molts desastres, Ho reconeix i convida les comunitats internacionals, sense deixar d’esmentar les posicions equivocades i, indubtablement, interessade d’aquestes potències a canviar el rumb de les seves polítiques.

I, repeteixo,  això és una novetat. Perquè fins ara els mandataris americans anaven exclusivament a la seva.I la cosa s’ha embolicat des del punt de vista bèlic i de pobresa fins un punt, que el mateix Obama afirma que no serà fàcil trobar un camí just per a totas la humanitat.

I ahir mateix el Papa de Roma, abans Cardenal Ratzinger,, tant denostat per les seves posicions radicals en matèria de  moral catòlica, signava un document, una encíclica, en la que diu d’una manera quasi literal que l’economia i el sistema que la sustenta haurà de fer un canvi important si pretenem erradicar la fam del món.

Ves per on el cardenal Ratzinger,avui SS.Benet XIII

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!