Montse Vives

Artista visual, viu entre Munic i Barcelona.

5 de setembre de 2014
0 comentaris

Josep Lloveras. Artista, pedagog, dinàmic, entusiasta.

Josep Lloberas

Vull compartir una notícia, que vaig llegir ahir al diari ARA, d’un dels professors que em va entusiasmar a continuar en el món de l’art. Descansa en pau Lloveras!!!.:

Mor als 92 anys el pintor i escultor Josep Lloveras
Va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2012 i va ser un important dinamitzador cultural de Cassà de la Selva.

El pintor i escultor de Cassà de la Selva (Gironès) Josep Lloveras va morir aquest dimarts al vespre a l’Hospital Sant Pau de Barcelona a l’edat de 92 anys. Fill de pastors del Massís de les Gavarres, Lloveras va començar a formar-se als 14 anys i va dedicar-se a l’art fins als últims dies de la SEVA vida. Va viure a París, Mèxic, CUBA -on va assolir la SEVA maduresa creativa- i a Miami i el 1970 va retornar a Barcelona i a Cassà, on va CONVERTIR-se en un important dinamitzador cultural. La seva obra es compon bàsicament d’art sacre, nus femenins a l’oli i aquarel·les. L’any 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat.

Nascut l’any 1922, va iniciar-se com a artista als 14 anys. Primer es va traslladar a Barcelona, on va començar a treballar de pintor de parets i després va estudiar a l’Escola Superior de Belles Arts on va començar a desenvolupar la temàtica religiosa. La seva primera exposició va ser a la Galeria Argos del Palau de la Virreina.

Entre el 1948 i el 1952 va viure a París. L’any següent va anar a Mèxic per després instal·lar-se a Cuba, concretament a l’Havana, on va assolir la seva maduresa creativa i on va entrar en contacte amb Rafael Marquina i Angulo, amb qui va fer nombroses exposicions. L’any 1967 es va establir a Miami i després a Puerto Rico, i no va ser fins al cap de tres anys que va decidir tornar a Barcelona i a Cassà de la Selva, on va obrir dos estudis.

L’any 1980 va fundar a la seva localitat natal l’Estudi d’Art Lloveras, on des de llavors es va convertir en un important referent cultural. L’any 2009 l’Ajuntament va signar un conveni amb l’artista per la creació d’una fundació per difondre i conservar la seva obra. Des de llavors, però, el projecte no ha avançat.

Il·lusionat i actiu fins als últims dies

Josep Lloveras va estar treballant fins fa dues setmanes, abans de ser ingressat a l’Hospital Sant Pau de Barcelona. Segons el director de l’Escola d’Art de Cassà de la Selva i alumne del pintor, Carles Torrent, havia fet reformes a l’estudi per treballar més còmodament i estava “entusiasmat” amb un projecte artístic. “Només tenia ganes de deixar l’hospital i anar cap al seu estudi perquè tenia al cap el que volia fer”, ha explicat aquest dimecres, tot afegint que ha mostrat “entusiasme i il·lusió” fins a l’últim moment.

La seva obra pictòrica està repartida per Catalunya i en col·leccions particulars a l’estranger. La seva obra està formada bàsicament per obres d’art sacre, nus femenins a l’oli i aquarel·les. Al llarg de la seva vida va SIGNAR amb diferents noms: Lloveras, Lloveras de Reina, Sarevoll (per firmar els seus treballs eròtics) i Lloveras R.

L’ANC de Munic
28.05.2014 | 9.55
A General
Des de Munic (München)
12.09.2012 | 9.07
A General
PORTES OBERTES DEL TALLER A MUNIC
09.12.2010 | 3.08
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *