Creem oportunitats de treball

El baròmetre del CIS fa mesos que indica que l’atur és la màxima preocupació dels ciutadans. S’entén perfectament, des de l’inici de la crisi el degoteig de llocs de treball perduts no s’ha aturat, cada dia tenim més coneguts, amics o familiars que s’han quedat sense feina. Davant d’aquesta situació i amb una visió local, hem de prendre mesures amb determinació. No hi ha cap recepta màgica per crear llocs de treball, però sí que es pot aplanar el terreny perquè persones que tenen ganes i motivació per crear treball i activitat econòmica ho puguin portar a terme. És en aquest sentit que la CUP considerem que un viver d’empreses ajudaria a reduir l’atur creant nous llocs de treball i autoocupació.

La nostra proposta l’hem introduïda a les al·legacions del pressupost per aquest any, demanant al govern que es destinin 80.000€ a la posada en marxa d’un viver d’empreses. Aquests equipaments formen part del paisatge de molts pobles i ciutats al nostre país, i tenen un èxit remarcable. Són espais que generen un entorn que afavoreix el desenvolupament i la consolidació de noves activitats econòmiques. S’ofereixen serveis compartits a preus reduïts així com l’acompanyament i el suport necessari per incrementar les possibilitats de supervivència de nous projectes.

Per poder portar a terme aquesta proposta amb un pressupost de mínims, proposem que aquest servei s’ubiqui al local de l’antic bingo del carrer Sant Pau. Com és sabut es tracta d’un espai que estem pagant cada mes sense donar-li cap funció, el tenim tancat. Per les seves dimensions i distribució és un espai que podria allotjar, encara que fos de forma provisional, les funcions principals d’un viver d’empreses; lloguer de despatxos, serveis logístics i administratius compartits, incubadora de projectes, serveis telemàtics, etc.

A banda del pressupost i de la ubicació d’aquest equipament, hi ha una tercera pota molt important com és el seu funcionament i la direcció que ha de prendre. La nostra proposta pretén oferir un valor afegit a l’equipament a través de dos aspectes. Per una banda, entenem que s’haurien de potenciar les empreses cooperatives, ja que han demostrat des de l’inici de la crisi que són les empreses que més llocs de treball i de més qualitat han creat. Així mateix, la situació actual provoca injustament moltes dificultats de finançament per a nous projectes, i les cooperatives tenen més oportunitats de finançament a través de cooperatives de serveis financers com és COOP57. Per altra banda, seria interessant que el viver d’empreses estigués vinculat a la Universitat de Girona -com ja ho està amb vivers d’altres municipis- per tal d’aportar coneixement, innovació, formació i la capacitat d’incubar noves iniciatives empresarials.

No és una proposta tancada ni en pressupost, ni en ubicació, com tampoc en els serveis que s’haurien d’oferir, sinó que vol ser un suggeriment al govern figuerenc perquè la valorin i, si ho creuen convenient, busquem entre tots com ajudar a aquelles persones que a l’última etapa de la seva edat laboral s’han quedat sense feina, o entre d’altres, com donem una sortida a la generació de joves més ben formats del nostre país i que molts d’ells no poden desenvolupar els seus coneixements per manca d’oportunitats.

Publicat dins de Política | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *