Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

2 de maig de 2020
0 comentaris

Disseny web

Què és un DISSENYADOR WEB?

Un dissenyador web és aquell professional que s’encarrega de crear i dissenyar llocs web de diferents tipus: pàgines, blocs, landing pages o botigues online.

El seu treball es basa en l’ús i domini de diferents eines que tenen com a resultat la creació d’un lloc web a l’complet. Entre aquestes eines trobem algunes com:

CMS o plataformes de gestió de continguts, com poden ser WordPress, Drupal, Prestashop o Blogger.
Editors o maquetadors visuals, entre els quals es troben Divi, Elementor o Visual Composer.
Llenguatges de programació com HTML o CSS.
A diferència de la professió de programador web, el dissenyador utilitza les eines i plataformes que acabo d’esmentar per crear els seus dissenys. Pel contra, el programador crea llocs exclusius utilitzant els diferents llenguatges de programació, sense recórrer a plantilles o gestors de continguts.

No tot és disseny

A més de el disseny pròpiament dit, el dissenyador web també s’encarrega de l’apartat tècnic de la web:

Instal·lació i configuració de l’CMS.

Instal·lació de connectors o complements.

Vinculació amb els serveis complementaris, com ara les plataformes d’Email Màrqueting o eines en línia com Google Analytics o motor de Console.

Pel que fa a la part creativa de el disseny web, la tasca del dissenyador consisteix a aplicar i combinar de manera dinàmica els diferents elements que formen part d’un lloc web: colors, tipografies, menú, botons, etc. El dissenyador ha de conèixer les tendències actuals en disseny web i aplicar-les correctament en les seves creacions, adaptant-les a cada projecte, client i situació.

Convé esmentar també altres aspectes que formen part de la feina de disseny web, com poden ser la creació de l’estructura de la pàgina web (apartats i subapartats / categories i subcategories), la planificació de l’contingut, l’optimització d’imatges, de l’SEO (posicionament en cercadors) o la seguretat.

El dissenyador web sempre s’ha de basar el seu treball en funció de l’objectiu que tingui el lloc web (vendes – ecommerce, conversions – landing page – visites -blog) tenint en compte en tot moment els aspectes claus perquè l’experiència d’usuari sigui el més satisfactòria possible. Aquí entren en joc conceptes com: la navegabilitat, interactivitat, usabilitat o arquitectura de la informació en el lloc web.

Així mateix, una altra de les tasques de l’dissenyador web és la d’optimitzar el lloc per assegurar una velocitat de càrrega ràpida, el que es coneix com WPO.

 

Finalment, un altre dels punts que són part de la feina de dissenyador web és la d’optimització de la pàgina web per als cercadors, és a dir, ha de tenir alguns coneixements bàsics sobre SEO (sense ser expert, ja que aquesta és una altra professió) perquè els seus treballs es indexin i posicionin a Google.

Alguns consells a tenir en compte a l’hora de contractar un dissenyador web:

El preu no ho és tot. Si vas a contractar un dissenyador web, et recomano prendre la teva decisió en base a la seva experiència i la qualitat del seu treball, no basant-se el preu ‘El barat surt car!
Fes un volt per la seva cartera. Analitza com és el seu treball i estil a l’hora de dissenyar. Observa la part creativa, però també la tècnica.

Revisa la seva pàgina o bloc a la recerca de testimonis i opinions d’altres clients que hagin treballat prèviament amb ell. Et serviran de referència per conèixer la satisfacció dels seus clients.
En definitiva, el treball de l’dissenyador web és un mix de diferents tasques que s’han de combinar correctament per obtenir un resultat òptim: coneixements tècnics, en màrqueting, creativitat o SEO.

https://mentedigital.es/diseno-web-barcelona/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!