1 d'agost de 2005
General
1 comentari

Culturilla i altres coses…

Aquesta nit hem tingut grans dubtes sobre que fer:quedar-se aqui a Pukhet sota la pluja, o tornar cap al centre, sota la pluja… La cosa no estava gens clara, ja que entre altres, hi ha restriccions als vaixells per causa del temporal.

Tot plegat pero, avui despres de la pluja el temps s’ha calmat i hem decidit canviar a un hotelet que te una petita piscina, de la qual hem gaudit tota la tarda 😉 La idea si el temps aguanta, sera llogar dema una motocicleta i recorrer la illa.

Ara aprofitarem per explicar-vos algunes cosetes d’aquelles que es van quedant en el tinter… pero aixo no us eximira del passi de fotos 😉

Records a tots els que han acabat els viatges, als que els comencen i als que estan a bcn…

En primer lloc la musiqueta del parlar que tenen per aqui ens va sobtar des del primer dia, es molt divertit. Hi unes quantes paraules imprescindibles, pero el que cal saber sempre es com dir gracies: kob khun kaa (quan ho diu una dona) i kob khun kab (quan ho diu un home). A part, la majoria del personal que es relaciona amb el turisme parla perfectament l’angles, i de fet unes quantes llengues mes 😉 El pais esta acostumat a la presencia de gent estrangera, ja que el regim es dels mes occidentalitzats de la zona. A part d’aixo, el que mes costa es l’alfabet propi que tenen. Per aqui "ฟิิิแกำดเ้ร่าสทืนยๆพหะัอไปผ" l’hi podeu fer una ullada, nosaltres l’hem trobat tambe molt divertit. Esta totalment extes i de fet encara no hem aconseguit trobar algun comic en angles! De la mateixa forma, la resta de publicacions estan basicament amb thai, tot i que hi barregen els noms tecnologics en alfabet llati.

Un cop saps dir quatre coses, ja et pots passejar pels carrers, i una de les coses que crida l’antecio es la quantitat de botigues de confeccio de roba per a turistes. La majoria diuen poder fer els millors dissenys europeus, preferiblement escandinaus o italians. De fet tenim curiositat per saber per que tants sastres. El preu es clau es clar, pero perque sastres? I per que principalment escandinaus per aqui al sud? Be, a la segona pregunta esta clar que la resposta te a veure amb la gran afluencia de gent dels paisos nordics. De fet, nosaltres vam haver de passar per Finlandia…

A part de sastres i optiques -n’hi ha moltes-, la passejada per aqui la zona turistica del sud et mostra moltes parelles: ell occidental 40 cap amunt i ella thai 25 cap abaix… El que haviem llegit es una realitat, i es que hi ha molta prostitucio. Als diaris hi figura com una de les principals lacres del pais junt amb la droga. Aquesta darrera sembla que ha minvat molt, pero la primera va: en augment. Tot plegat, aquest dies hi ha preocupacio per dos temes vinculats: la crisi del sud i l’informe de les Nacions Unides.

Pel que fa al conflicte armat a l’extrem sud, sembla que des de fa 18 mesos, que el conflicte ha esclatat en atacs armats. En concret, es tracta de les tres darreres provincies a tocar amb Malaysia, que demanen la independencia. La cosa ve de lluny i es barreja amb el predomini de la religio musulmana. En concret la setmana passada van voler implantar la "llei islamica", i sembla que divendres van haver molts comercos tancats -dia musulma- per por a les represalies. La cosa no va em broma, ja que la "guerrilla" talla caps sense preguntar ni l’hora… Pel que hem llegit l’estat tailandes tampoc no es queda curt, i l’informe de les Nacions Unides ha estat bastant critic amb la seva actuacio. A part de fets bastant macabres ara volen aprovar una llei que -entre altres- exten el periode de detencio sense carrecs a un mes. Les organitzacions de drets humans tailandeses s’hi han tirat en contra, amb l’ajuda de l’informe de les NU i acusacions sobre abusos de poder. Sembla pero que el decret continuara endavant. Hi ha un clima interessant al respecte, perque esta havent-hi molta discusio. Dijous passat per televisio van tenir un debat un membre del govern i un representant del "grup de reconcil.liacio". El govern sembla disposat a fer determinades concesions pero la oposicio se’ls esta tirant a sobre i demana ma dura. Tot plegat tothom recomana que no t’hi apropis…

Per acabar, l’altre fet que sobta al caminar es la "transexualitat-transvestiment". Simplement perque arreu, et creues tranquil.lament amb ells/es. Pel que hem anat sabent, el tema esta molt acceptat per aqui a nivell social. A nivell familiar sembla pero que la cosa tampoc no es facil, pero al mon laboral no hi posen gaires pegues. Al 97 el govern va crear la primera llei al respecte -en aquell cas en contra- per prohibir que poguessin excercir de mestres a les escoles. Aleshores es va crear el primer col.lectiu en defensa dels seus drets, de forma que el govern va retirar la llei.

Be acabem que encara que aqui tot el tema tecnologia -sobretot de cara als guiris- esta molt assequible -internet a 40 centims d’euro-, nosaltres ja tenim ganes de tornar a sortir al carrer 😉

Vinga una abracada a tots/es!

  1. A Odense una ciutat molt  petitona de Dinamarca peró molt bonica, com que es celebren els 200 anys del neixement d´Andersen , varem escoltar contes representats per nens , i actors , damunt d´un prat i al costat d´un llac, ens varem enrecordar molt de Yanina i la Carla , ens varem sentir com dos nens petits, , varem veure també la casa natal i semblava  la caseta de Hanssel i Grettel.

    Aneu molt en compte amb tot l´ambient, us volem de tornada a Barna sans i estalvis i contents, molt contents.

    Un petonet dolcet

    Ximo i Rosalia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!