Sub-República: 3 partits col·ligats

respectant els escons de cadascú. Reafirmar el 1r OCT, Completar la DUI. Assegurar el Català _CLR*CDR/BIC PROPERES ELECCIONS: TRENQUEM LA SEPARACIÓ, VOTEM TOTS UNA SOLA LLISTA LLEIAL AL 1r OCTUBRE.

9 de desembre de 2020
0 comentaris

Donec Perficiam convoca una segona reunió avui dimecres: UNIR els partits per complir el Mandat del 1r oct.

Donec Perficiam convoca una segona reunió telemàtica avui dimecres a les 6, amb tots els partits independentistes per assolir la unitat que els porti a la victòria el 14F

i superar clarament el 50+1, per encarar-se amb l’estat espanyol i
amb la dosi, que comportaria, de moral de victòria i reforçament dels 2,5 milions de catalans que van votar el 1r d’octubre la República Catalana Independent.

https://unilateral.cat/2020/12/07/donec-perficiam-convoca-una-segona-reunio-aquest-dimecres/

Donec Perficiam, el moviment cívic que encapçalen els set Secretaris Nacionals que van dimitir de l’ANC el passat 3 de novembre, ha convocat una nova reunió telemàtica de tots els partits independentistes per a aquest dimecres a la tarda. La convocatòria l’han enviada tant a les forces polítiques que van ser presents a la reunió com a aquelles que no van respondre o van declinar la seva assistència.

Segons informa Donec perficiam, insisteixen en la necessitat de “fer tots els esforços que siguin necessaris per aconseguir la unitat de l’independentisme davant un Estat que només
entén la repressió com a eina de relació amb Catalunya”. Pels impulsors d’aquest
moviment cívic, “és molt trist comprovar que hi ha formacions polítiques que fan servir
qualsevol excusa per blanquejar la seva intenció de no impulsar una candidatura forta
que pugui obtenir una majoria àmplia per implantar el mandat de l’1 d’octubre de 2017,
que és el mandat del poble de Catalunya”.
Donec Perficiam insisteix que mantindrà “fins a l’últim minut l’intent de bastir ponts
entre tothom” i adverteixen els partits que “tothom haurà de retre comptes de les
decisions que pren”. Recorden que “hem d’anar junts per aconseguir el primer objectiu:
la independència” i asseguren que “un cop assolida la llibertat, aleshores tothom tindrà
temps de marcar perfil i lluitar per la cadira”. Consideren una “tremenda irresponsabilitat” que les forces polítiques catalanes “no siguin capaces de seure’s en una mateixa taula a Catalunya”. I es pregunten: “com pensen seure’s a una taula de diàleg amb el govern espanyol si no volen dialogar entre ells?”. Finalment fan una crida a la ciutadania i a les bases dels partits perquè “pressionin les cúpules dirigents per fer possible la unitat de l’independentisme a partir d’un acord de base àmplia” i clouen manifestant que “quan més gran és el partit i més responsabilitat institucional té, més responsable és del fracàs de l’assoliment de la fita col·lectiva que és la independència de Catalunya”.
La reunió de dimecres vinent de nou serà enregistrada (així consta en la convocatòria
que s’ha enviat als grups) amb l’ànim de poder transcriure correctament els acords als
quals s’arribi, si s’escau.———————ERC expulsa els socis de legislatura ‘Demòcrates’, dirigits per Castellà, com Maragall va expulsar Carod Rovira, que aleshores era el vicepresident. Demòcrates per haver cercat la unitat independentista que ERC no vol, ERC ho ha demostrat moltes vegades. CArod Rovira perquè va anar a parlar amb ETA per cercar la pacificació d’Euskadi.

Antoni Castellà:
“Som una incomoditat profunda per la direcció ERC perquè defensem la via unilateral, l’1-O i que és un greu error col·laborar amb l’Estat”

Antoni Castellà, diputat i portaveu demòcrata ha comparegut en roda de premsa, juntament amb Titon Lailla i Eduardo Reyes, en resposta al comunicat d’ERC fet públic ahir diumenge 6 de desembre.

En aquest sentit, Castellà ha assenyalat que “[Demòcrates de Catalunya] som una incomoditat profunda per la direcció d’ERC perquè defensem la via unilateral, l’1-O i que és un greu error col·laborar amb l’Estat. I per això han construït una gran mentida, de guerra bruta. No és de rebut per ningú. No ens mourem de complir amb el mandat de l’1-O”.

En relació a l’incompliment dels compromisos d’ERC i la demanda de que els diputats demòcrates abandonin el grup parlamentari ha assenyalat que “El Grup Republicà va néixer amb l’objectiu d’afiançar un Estat independent (signat el 2017). L’actual direcció d’ERC ha decidit marxar d’aquest objectiu, nosaltres no. Malgrat això no son el nostre adversari. Per coherència política, si volen que marxin ells”.

Finalment, Castellà ha afegit “per més guerra bruta o coaccions, el nostre compromís és amb la ciutadania que va defensar les urnes l’1-O amb el seu cos. Mantenint-nos lleials al Primer d’Octubre, per la via unilateral serem un Estat independent”.

 

Podeu veure la roda de premsa íntegra en aquest enllaç: https://youtu.be/nb9usJfTqLY

———————-

LA MESQUINESA ELECTORAL

La reunió de la discòrdia de Donec Perficiam, convocada per aquests 7 secretaris nacionals que van dimitir de l’ANC, i buscant la unitat de l’independentisme amb la unilateralitat com a eina ha portat la mesquinesa moral que veiem amb els nostres partits.

Esquerra ha aprofitat que Josep Costa de Junts va participar telemàticament en la mateixa i que dos dels grups considerats d’extrema dreta hi participaven per demanar la seva dimissió i engegar el seu aparell mediàtic per presentar-se com el guardià de les essències per rebutjar aquests partits i dir que simplement se’ls combat sense matisos. Per la seva part Costa ha dit que hi participava a nivell personal i que no sabia qui hi participava, per cert una reunió que tant Esquerra com la CUP havien declinat la participació.

Cal dir que aquesta polèmica mesquina no serà l’última que aprofitaran els partits per fer joc brut. De fet l’independentisme s’hauria de qüestionar perquè una reunió on es convida a tots els partits independentistes per defensar el resultat de l’1 d’octubre deixant les ideologies a banda es rebutjada per la CUP i Esquerra, cosa que ja diu molt de la seva voluntat de no arribar enlloc que no sigui el seu partit. Alhora que precisament Esquerra digui que el feixisme se’l combat i no s’hi parla quan acaben de donar suport al PSOE pels pressupostos i defensen la taula de diàleg amb ells. El mateix partit de Felipe Gonzalez, Guerra i una llarga llista que no passarien la prova del cotó democràtic i molt menys la de l’esquerra classica. Els mateixos que participen com si res haguès passat a les institucions d’un Estat que va utilitzar la violència contra la societat catalana i va aplicar un cop d’estat en forma de 155 contra les nostres institucions. Aquests ara volen donar lliçons de amb qui pots parlar i qui no.

A les properes eleccions, VOX es possible entri al Parlament votat per una part del poble, i lògicament si el sistema democràtic els deixa participar tenen tots els drets que els altres escollits com no pot ser d’altra manera. Es a dir si no s’estableixen unes regles per participar, no hi ha superioritat moral que valgui per dir quins son vots bons i quins dolents.

De totes maneres, i tornant al fil del principi, buscar la unitat en aquest cas que gairebé ens va dur a la victòria si no fos per la rendició absoluta dels nostres partits no es cap mal, vers al contrari, es la formula de l’èxit, aquest que alguns volen evitar en benefici propi i utilitzant la mesquinesa electoral.

Albert Cortés Montserrat

  

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA COM HO FEREN ELS PAÏSOS BÀLTICS:                                                                    
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!