Sub-República: 3 partits col·ligats

respectant els escons de cadascú. Reafirmar el 1r OCT, Completar la DUI. Assegurar el Català _CLR*CDR/BIC PROPERES ELECCIONS: TRENQUEM LA SEPARACIÓ, VOTEM TOTS UNA SOLA LLISTA LLEIAL AL 1r OCTUBRE.

25 de novembre de 2020
0 comentaris

URGEIX abans del gener: Congrés General dels catalans independentistes, dels unilaterals i dels octubristes!

 

Congrés General dels catalans independentistes:
‘El Mandat del 1r d’octubre per les eleccions del 14-F del 2021

Als comentaris a l’Editorial de Vilaweb, també als d’ahir concretament*, s’esmenta la necessitat d’un Congrés dels catalans, dels que vam votar el 1r d’octubre de 2017, conscients, responsables i conseqüents, fidels a l’anhel secular de milions de dones i homes al llarg de la nostra història, catalans que donem per vàlid aquell Referèndum que vam decidir entre Poble i President que fos vinculant, convençuts que vam votar i vam guanyar i que aquesta decisió, votada per la majoria dels que hi vam participar en un tant per cent de participació equiparable a moltes eleccions i referèndums d’arreu del món, comporta intrínsecament un Mandat i l’exigència de donar-li compliment.

Aquest Congrés que ja s’hauria d’haver fet fa mesos o potser fins i tot un o dos anys enrere, quan els Partits polítics van fer palesa la seva incapacitat o manca de voluntat per assolir una unitat estratègica de mínims, ara és més urgent que mai perquè encara tindríem opció de fer-lo el proper 10  o 15 de desembre, de forma telemàtica, potser també en forma d’enquesta, per tres motius bàsics,  el primer motiu per causa de la Pandèmia que ens aconsella no fer-el presencial, el segon motiu per la urgència i el tercer motiu per qüestió de la naturalesa del mateix que es podria concentrar en poques qüestions a decidir i dos, tres o quatre punts a concretar, davant la posició desitjablement unànime dels votants lleials al 1r d’octubre del 2017, que vulguin participar-hi.

L’esbós d’idea està llançada. Qui podria promocionar-la? Vilaweb, potser? Caldria sumar-hi altres mitjans com La República, L’Unilateral, Nació Digital, El Nacional.Cat, El Punt Avui, l’Ara, la Vanguardia, …?

Qúestions:

1a – Podríem presentar-nos a les eleccions del 14-F tots junts els independentistes? : Sí o No.

2a – En cas de no ser possible anar junts, podríem fer un pacte d’unitat estratègica sols en els temes clarament referits a la Independència? Creiem que hauria de ser: Sí o No.

3a – Quin gest de corresponsabilitat haurien de fer els partits grans, Junts, ERC, CUP, per facilitar l’entrada dels partits polítics petits?  La Independència de Catalunya mereix aquest esforç?

4a – Grau d’implicació dels congressistes?

5a – Compromís explícit de fer costat al nou MHP en cas de superar el 50+1 %, el dia després.

6a – Com publicar els resultats?

7a – … altres opcions …

 

Punts a concretar:

1r – Reafirmar el 1r d’octubre

2n – Acceptar el Mandat: Edificar la Incipient República Catalana Independent

3r – Completar la DUI catalana -amb anologia a la DUI de Kossovo). Preparar i executar tot el que va mancar aquell 27 i 28 d’octubre del 2017 per poder-la fer efectiva, màxim en una legislatura de quatre anys.

4t – Promoure un Gran pacte de País per Assegurar el Present i el Futur de la Llengua, a tres bandes i una concreció comuna: 1a poble parlant, 2a professionals de la llengua, 3a polítics i institucions, 4a concretar mancances, estratègies per pal·liar-les i disposició a cobrir-les entre tots els catalans.

5è – …

6è – Quan fer el següent congrés, entre tots els independentistes, octubristes, unilaterals o simplement catalans per a la Independència.

Nota final:

El que fan l’ANC, Procés Constituent o Entesa i Waterloo, i **http://www.escons.cat, …  ens pot agradar més o menys, però no podem dir que dormen, perquè no ho fan, allà on ells no arribin potser hi haurem de desenvolupar noves eines.

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC.

PS1: * https://www.vilaweb.cat/noticies/loctubrisme-esta-inquiet/

PS2: ** Comentari Alexis Vizcaino,  23.11.2020  |  22:58    “Bon editorial!  Una altra iniciativa és http://www.escons.cat que vol aglomerar i visualitzar votants independentistes compromesos a votar només alguna de les opcions que apostin per la República en la propera legislatura. Quants escons representarien aquests votants? Veurem si d’alguna manera sorgeix una coordinació.”

PS3:  URGEIX abans del gener:
Congrés General dels catalans independentistes, dels unilaterals i dels octubristes!

PS4: “També caldria introduir a la llei un document de renúncia de cada parlamentari, si no compleix les promeses electorals que faci en campanya.” (Comentari: Joan F Ruiz 24.11.2020  |  09:33)

 

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA COM HO FEREN ELS PAÏSOS BÀLTICS:
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!