R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

5 de maig de 2014
0 comentaris

EL MUNDO

Abans de realitzar la valoració sobre els meus diari de capçalera aquestes dues últimes setmanes, m’agradaria dir que tant El Mundo com Vila Web són diaris molt complets els quals m’han estat informant de la millor manera possible. Considero que els dos mantenen un periodisme de qualitat molt elevat i una professionalitat i esperit crític que tot periodista hauria de exercí ala seva feina.

El diari EL MUNDO va ser fundat el 6 de febrer de 1967 pel Dr. Juan José Borja Nathan. És un diari el qual té molt bon funcionament, circula tots els dies de la setmana  i hi ha una distribució d’uns 40 mil exemplars diaris.

Dades:

   9,075 subscriptors

   30,925 vendes al carrer

   160,000 lectors.

   82,200 lectors exclusius.

 

El Mundo és un Diari de notícies espanyol on destaca la informació del mercat de valors.

Té un corrent ideològic de centre dretes.

Defineix la seva línia editorial com liberal.

És habitualment crític amb el PSOE i els nacionalismes perifèrics i pròxims.

Es centra sobretot en política espanyola i pertany al PP.

 

Es caracteritza per:

– El seu contingut és majoritàriament polític i econòmic, fent poques referències a successos o informació internacional.

– La seva secció més extensa és la nacional. D’altra banda, en forces pàgines hi ha articles d’opinió, pel que es considera que aquesta té també un major pes que la resta de la informació.

– Depenent el dia de la setmana es veu com la quantitat de la informació varia, en cada secció com ara els dilluns hi ha una àmplia quantitat de notícies esportives.

– Finalment considero que El Mundo manté un estil argumentatiu directe, explícit i agressiu.

 

Comparant el medi amb el meu antic diari de capçalera “Vila Web”, puc dir, que els dos són diaris destinats a crear opinions i a informar, em refereixo que els dos destinen grans apartats a la opinió. Tant mateix, els dos saben convergir diverses sensibilitats.

La principal diferència, és que Vila Web es tracta d’un diari digital català independentista i El Mundo és un diari en paper espanyol i de dretes. Per un altre banda, Vila Web, és capaç de informar-nos sobre totes les seccions actuals tant economia, política, cultura, opinió, comunicació etc. Ens informa i ens permet interpretar i valorar els fets de la millor manera possible, en canvi El Mundo és un diari molt més tancat. Es centra majoritàriament només en la política i la economia espanyola i en parla poc de les altres seccions.

Els dos diaris saben utilitzar i aprofitar les dinàmiques i els recursos que ofereix la xarxa, tot i que Vila Web al no tenir cap edició en paper i jugar-s’ho tot digitalment, n’és més conscients i n’està més preparat que El Mundo.

Per un altre banda, considero el diari digital manté una forma més còmode i més simple que el Mundo.

Per últim, Vila web, al ser un dels diaris electrònics més complets en català, te molts nombres de lectors. Els dos diaris van dirigits a un públic molt ampli. Vila web al ser digital en faran ús els joves i els adults. En canvi el mundo, com que la seva edició principal és en paper, la gent de tercera edat també l’utilitzarà.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!