R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

30 d'abril de 2014
0 comentaris

El periodisme requereix set de conèixer la veritat

Un professional ben preparat coneix el compromís amb la societat i comunica sobre informació certa i veraç

 Segons  Brunet i Mauri, periodista “La imparcialitat en els mitjans de comunicació no existeix”

 

Joan Brunet i Mauri, periodista sabadellenc amb una llarga trajectòria professional a l’esquena, visita els estudiants de la facultat de comunicació Blanquerna per intercanviar opinions i parlar de la professió als futurs periodistes.

Segons el periodista és fonamental que els mitjans de comunicació aportin credibilitat, la principal tasca d’aquests és explicar el per què de les coses sense manipular i sense aportar dades que no són destacables i no donen informació interesant.

El sabadellenc no creu amb l’opinió pública, sinó amb amb els estats d’opinió, tampoc creu amb la manipulació dels mitjans, és a dir considera que cada mitjà explica la seva veritat i que la realitat pot ser vista des de moltíssimes òptiques diferents que informen. El periodista indica que “Les coses no són mai ni blanques ni negres, sempre hi ha molts matisos”  és a dir, la imparcialitat en els mitjans de comunicació no existeix.

Brunet i Mauri reitera que un professional de veritat ha de tenir una base de coneixement en tot. Un bon periodista ha de tenir set de informació i set de conèixer la veritat, d’aquesta manera se capaç de donar la importància que és mereix cada noticia i no informar només sobre la punta del iceberg ja que el que realment interessa és la veritat que s’amaga sota l’aigua.

Brunet, també ha estat llicenciat com a professor associat a la UPF, i manifesta que les xarxes socials fan molt de mal al periodisme, “no és pot explicar una història amb 140 caràcters”  defensa que s’hauria de retornar als orígens del periodisme, aquell que valorava la recerca i el treball en equip en busca d’informació certa i veraç.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!