R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

5 de maig de 2014
0 comentaris

L’Ara

Anàlisi del diari Ara.

LAra ha estat el diari que des de ben petita han comprat els meus pares a casa, juntament amb el diari La Vanguardia. Sempre he sigut partidària dutilitzar el primer a lhora dinformar-me sobre lactualitat. Magrada el format, la manera dexposar el contingut i la distribució de la informació daquest diari. Des del meu punt de vista, fa un tracte força objectiu de la informació. Penso que la línia que segueix, favorable a la independència de Catalunya, el fa afí a la meva persona. Els continguts que més minteressen són els de política, cultura, esports i comunicació. Pel que fa al primer, penso que els temes estan bastant treballats amb informació precisa i suficientment explicada com perquè arribi al lector del diari. Vull destacar també, l’àmplia secció desports que ofereix ja que a diferència de La Vanguardia, no es reiteren dia rere dia les notícies referents als mateixos esports i als mateixos equips.

 

LAra és un diari dinformació general en català relativament nou ja que només fa tres anys que està en funcionament i més favorable a la Consulta que a la independència. Té un tiratge dentre 40.000 i 60.000 exemplars diaris. Actualment, el director daquest diari és Carles Capdevila, el qual  sempre fa un escrit en la segona pàgina del diàri dins duna subsecció” de cobertura petita anomenada IAQUÍ. Sota daquesta subsecció es mostren els temes seleccionats pel director La tria del director, normalment exposa entre 3 i 6 temes. El target al qual es dirigeix, catalans que lluiten per tal que Catalunya sigui un nou Estat dEuropa.

Normalment, dota la seva portada dentre tres i cinc notícies amb una cobertura despai que depèn de la importància que sels hi dona. Una cosa que mai canvia i que cal destacar és una noticia principal en la part central del diari formada per un titular, dos subtítols i una imatge que mostra el que sestà exposant. En linterior, shi poden trobar majoritàriament articles dopinió. També un Editorial en la tercera pàgina seguit del tema o temes del dia seleccionat/s. Les seccions principals del diari són: política, internacional, economia, societat, estils, cultura, esports, serveis, Mèdia i gent; i com a tret característic una secció anomenada debat i una altre dedicada a lentrevista del dia. Cal mencionar també, la gran qualitat de la secció adreçada a la comunicació Mèdia.


Dels tres diaris (LaVanguardia, ABC i l
Ara) que he hagut de llegir al llarg del seminari, em quedo amb lAra. LABC, penso que transGIVERSA tant com pot tots els temes que fan referència a Catalunya i als catalans la qual cosa lallunya molt de la meva ideologia i de la meva concepció del bon periodisme, aquell que ha dinformar amb total veracitat dels fets als ciutadans. Per altre banda, el format i la distribució de les seccions de lABC, són molt més feixugues degut a la densitat dinformació, les constants repeticions de dades i la falta dimatges que il·lustrin el que sestà explicant als lectors. Pel que fa a les portades dambdós diaris, la de lABC, gairebé sempre mostra una sola notícia i, la major part de vegades, és sobre política. Mentre que el diari Ara, fa una selecció dels temes més destacats del dia i els distribueix amb major o menor cobertura despai en la seva portada. Una altre de les diferències que vull destacar entre els dos diaris és la clara línia divisòria establerta entre informació i opinió en el diari Ara i, la barreja dopinió i informació en lABC. Finalment vull fer referència a les seccions. Com ja he mencionat abans, lAra fa un bon tracte de la informació secció per secció. Mentre que lABC, basa la major part del seu diari en notícies referents a política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!