R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

3 de maig de 2014
0 comentaris

?Les xarxes socials fan molt mal al periodisme?

(Pretítol): Visita al seminari de la Facultat de Comunicació Blanquerna

·         El periodista Joan Brunet i Mauri ofereix el seu punt de vista sobre el periodisme

·         Internet provoca enganys a les persones amb informació que no és veraç

El periodista i director de la fundació Bosch i Cardellach, Joan Brunet i Mauri ha ofert la seva opinió sobre el periodisme al seminari 23 de segon any de periodisme a la Facultat de Comunicació Blanquerna. Allà ha explicat diferents aspectes com l’ús de les xarxes socials, la manera de tractar amb els teus seguidors o de quina manera un periodista hauria de treballar.

Per Joan Brunet, les xarxes socials han fet molt mal al periodisme. A les xarxes, no s’escriuen coses certes i moltes vegades s’informa de manera inadequada fent que s’enganyi la gent. A vegades, per ser el primer en donar la notícia, es publiquen fets que no han estat contrastats, i per tant, no són verídics.

El periodista, també ha dit que la principal funció del periodisme és que cal analitzar bé les informacions i donar credibilitat. Els periodistes han de ser un referent sobre les persones que els segueixen. És necessita treballar amb rigor i aconseguir el màxim de confiança.

Segons Joan Brunet, avui en dia, existeixen dos tipus de periodisme: per una banda, aquells que informen a la gent des de les fonts i per altra, aquells que ho fan a través dels mitjans de comunicació.

A més, Joan Brunet i Mauri, va voler transmetre als alumnes que cadascú és responsable d’allò que diu i que si alguna vegada és dóna informació incorrecte o equivocada, és millor rectificar abans que fer com si no hagués passat res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!