R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

5 de maig de 2014
0 comentaris

Valoració Vilaweb

   Vilaweb és un diari generalista exclusivament digital. Gràcies al seu format, doncs, aporta regularment informacions en format de vídeo o notes de veu. A més, destaca per oferir les informacions d’actualitat amb una immediatesa molt eficaç gràcies als convenis que té amb diferents agències de notícies, com per exemple Europa Press, la ACN, France Press o Inter Press.

   Aquest diari, a més, té un tret molt destacable i positiu; dóna una importància cabdal a la opinió als seus lectors. Amb l’apartat de Blocs dels lectors, permet que totes les persones que tenen algun vincle amb aquest diari, aportin el seu punt de vista i el seu parer dels temes que els commouen o els resulten interessants.

    No considero que aquest diari sigui exclusivament neutral, ja que potencia les seccions que van d’acord amb el criteri propi de l’editorial, i encara que la informació que aporten no està manipulada, penso que passen temes per alt que possiblement haurien de sortir a la llum, bàsicament per l’interès dels seus lectors.

    Com a tret positiu, crec que cal anomenar la nova secció de la recent nascuda edició en anglès, VilaWeb-News from Catalonia, que ofereix el diari. Aquesta permet que els catalans de tot el món estiguin al corrent del que passa al seu país, encara que estiguin a distància. A més, aquest diari té un aspecte que em sembla molt rellevant, i és que crea comunitat.

    Un altre tret que cal tenir en compte, segons la meva opinió, és que la importància que dóna a les seccions locals, ja que encara que és un diari generalista, aporta informacions de les diverses comarques de Catalunya. Crec, doncs, que aquest és un punt molt fort d’aquest diari, ja que no només té en compte l’àrea metropolitana de Barcelona, sinó que aporta també informacions d’altres indrets del país.

    A més, Vilaweb compta amb una secció d’Opinió tan complerta com ben estructurada, fet que penso que és molt important, ja que amb això, surt a la llum la opinió de moltes persones, ja siguin lectors, periodistes, o l’editorial, en relació a moltes temes que poden ser d’interès públic o simplement, que poden interessar generalment als seguidors d’aquest mitjà.

    Personalment, i en comparació a El Periódico, penso que Vilaweb és un diari que tot i que la informació que aporta està contrastada, ben complementada i no està manipulada, crec que aquest diari promou d’una manera fàcilment observable el nacionalisme català, fet que pot comportar que moltes persones no el segueixin bàsicament per una no-complementació d’ideologia.

   Encara així, penso que aquests dos diaris es complementen pel fet de compartir una línia més aviat progressista, així com pel que fa a la seva neutralitat i el rigor de contrastar les informacions que ofereixen, però crec que Vilaweb es mostra molt més posicionat que El Periódico pel que fa a la ideologia i valors polítics i nacionalistes.
   
   En conclusió, considero que
Vilaweb és un bon diari de referència, ja que aporta una immediatesa bastant potent, i a més, informa i complementa les informacions aportant links que deriven a fonts d’informació que amplien els seus textos. També crec que el fet de potenciar la opinió dels lectors és un tret molt important que el fa diferent a altres diaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!