10 de maig de 2012
0 comentaris

La “Fórmula 1 de l’hípica” …

… ha arribat a Oliva, i ningú no sap com ha sigut!
O sí que ho saben; però ho callen.

Jo,  que sóc veí d’Oliva, no me n’he adonat de la presència, ni de la (important? gran? benefactora?…) repercussió que ha tingut aquest “event” sobre el poble.
Me n’he assabentat, com ocorre amb els grans esdeveniments, per la premsa.
I això que tota la parafernàlia que comporta un “event” com aquest ha hagut de travessar part del terme, fins i tot de la població.
Però, Oliva Nova és com la Residència dels Déus, d’Astèrix. Un complex turístic distanciat i diferenciat de la població vernàcula.
El que allà ocorre no té cap relació amb la població -les poblacions- del costat. El nivell de les butxaques dels participants, “la crème de la crème” de la societat, és massa elevat, distant, de la baixesa de l’oferta local. Aquesta gent ja no és seduïda pel -suposat- tipisme autòcton. Un tipisme que, en tot cas, caldria buscar-lo com amb tècniques arquològiques. Ja que ha estat destruït, i colgat, sota tones de formigó i totxos.
Una destrucció que, sembla ser, no ha estat suficient, ja que, els organitzadors d’aquesta “fórmula one” es queixen de la pobresa de les infraestructures viàries que enllacen el “Paradís” dels déus, amb el món mundial.
Potser demanen, i s’alien, amb els indígenes que demanen, encara més carreteres sobre la nostra comarca. Amb els mateixos indígenes que xalen amb la presència de tan insignes personalitats (a qui els fa fàstig la nostra pobresa). Diuen qeu si no hi ha millores en les infraestructures viàries (potser és l’ocasió per construir un aeroport al costat -sobre la marjal d’Oliva-Pego), no tornaran al nostre poble!
Però, hi ha més:
Ací ho podreu veure: és un enllaç a la pàgina d’una organització que ha fet un seguiment del procés de construcció del centre hípic, i dels estralls, i més coses que ha aportat aquest “event” al terme d’Oliva i a la nostra natura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!