10 de setembre de 2016
0 comentaris

Represa escolar amb calor extra

Fa un parell de cursos, el govern de la Generalitat valenciana, del PP, va decidir que el curs escolar havia de començar, al País Valencià, a les primeries de setembre. A més d’eliminar els exàmens de setembre, que passaven a ser convocats en juliol -quinze dies després d’haver realitzat els exàmens de final de curs. Amb la qual cosa passaven a ser una prova quasi d’atzar: no hi ha cap justificació pedagògica que defense que, en quinze dies, pot ser preparada (amb un mínim de dignitat i garanties) la recuperació de tot un curs!

El curs passat, el nou govern de la Generalitat valenciana, del PSOE-Compromís, va ser format amb un marge de temps molt ajustat per poder retocar calendaris escolars. També vam començar el curs al començament de setembre i vam celebrar la cerimònia de l’absurd dels exàmens de setembre a les acaballes de juny, principis de juliol!

Aquest curs, el tornem a començar immersos en una vaga de calor (sí, l’estiu té això). Aquest govern també dirà, com l’altre, que ells no en tenen la culpa!

Sí que en tenen la culpa per la manca absoluta de previsió. Si començàrem les classes més tard (i les acabàrem més tard, és clar) treballaríem més, -no perdríem tantes classes-, ja que, amb la xafogor que regna a les aules hi és impossible treballar, i ens veiem forçats a buscar ombres menys agressives.

Hui, el vestíbul del nostre institut s’ha convertit en refugi contra la calor. S’ha obert totes les portes per provocar corrent d’aire! La biblioteca, que té un aparell d’aire condicionat, també estava ocupada. I les ombres escadusseres que hi ha pel nostre pati, on corria un poc d’aire.

Mentre, des de despatxos amb aire condicionat, algú medita d’institucionalitzar el començament de curs tal i com el van dissenyar fa dos cursos!

Hui ens ha arribat una circular des de les autoritats educatives valencianes en què consideraven que si feia molta calor a les aules, si s’hi arribava als 30 ºC, podíem adoptar les mesures necessàries (abandonar les aules) per mitigar la situació. També podríem construir una piscina i fer les classes a l’interior!

Sarcasme a part, deixeu-me recordar que el Reial decret que regula el tema de les temperatures en el lloc de treball, ja posa els 27 ºC com a límit per estar-hi en lloc com les aules. Hui hem superat tots els límits. Sense comptar que els vidres de les finestres estan pensats per irradiar el calor del sol a l’interior de les aules, i arribaven als 40ºC.

No som només els professors els qui patim la calor, els xiquets i xiquetes també la pateixen, i no hi ha qui puga pensar en estudiar amb aquesta calor a l’interior de les aules! Més pèrdua de temps!

Però, pel que sembla, tota la reacció consistirà, des dels òrgans de govern, en demanar que escampe prompte la calor! Ja vindrà l’hivern amb la frescor!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!