Treballant la sostenibilitat

Un altre món és possible si ens impliquem i lluitem per ell. El bloc d'en Vicent Sansano.

15 de febrer de 2013
General
0 comentaris

Espoliar la ciutat, empobrir als ciutadans

L’equip de govern a l’Ajuntament d’Elx ens ve dient des de la seua presa de possessió que la caixa municipal està buida i que no te més remei que retallar serveis i pujar taxes i impostos. Però al mateix temps que els ciutadans i les ciutadanes comprovem com es redueixen les ajudes al transport públic, a l’esport de base o als serveis socials i com es puja desmesuradament el preu del bus, les piscines municipals, l’aigua potable o l’IBI, assistim atònits a l’adjudicació, a canvi de res, de l’edifici dels antics jutjats a una entitat privada per a que faça negoci. 

Diu l’alcaldessa d’Elx que l’Ajuntament no pot fer res perquè aquest edifici és propietat de la Generalitat i ha estat aquesta la que ha cedit el seu ús a la universitat privada Cardenal Herrera-CEU. Amb tots els respectes a la senyora alcaldessa, cal dir que això no és cert i, a més, no s’ajusta a la realitat dels fets. Perquè, amb el pes polític que li dóna el fet de ser alcaldessa de la tercera ciutat del país i amb el pes polític que se li suposa al si del PP, podria haver fet alguna gestió per a que la Generalitat cedira aquest edifici al poble d’Elx. I més si, tal com hem pogut comprovar, aquest edifici no té cap interès per al Consell. Això haguera estat mirar pels interessos del poble d’Elx. Però lluny d’això, la senyora Alonso ha instat a la Generalitat la cessió sense demora de l’edifici al CEU, tal com ha manifestat que era el seu desig en diverses ocasions i tal com va votar ella i el grup municipal popular en un ple la passada legislatura.

Més greu és encara eI fet que aquest regal a una universitat privada ocorre al mateix temps que les universitat públiques -entre elles la UMH i la UNED- i tota l’educació pública, estan patint retallades salvatges en els seus recursos econòmics, infraestructures i personal com no s’havien vist en els darrers 50 anys. Quin paperot el del nostre Ajuntament i la nostra Generalitat, desviant els recursos que han aportat els ciutadans i les ciutadanes amb l’esforç del seu treball, a engrossir els beneficis empresarials d’una entitat privada, al temps que imposen retallades i pujades d’impostos i taxes a tort i dret. De veres poden dormir per les nits? Com poden sortir al carrer i mirar-nos a la cara als ciutadans després d’escanyar-nos com ens estan escanyant?

Aquest no és un fet aïllat que s’ha produït a Elx. També a Alacant, a València i a Murcia i a altres ciutats, s’han fet generoses donacions a determinades universitats privades d’obediència catòlica. I també se segueixen incrementant els concerts amb l’educació privada tant en primària com en secundària, malgrat que diuen que no tenen diners i que han de retallar les dotacions a l’escola pública. I malgrat també que està comprovat que una plaça escolar surt prou més cara en l’escola privada que en la pública. Menteixen quan diuen el contrari. I ho saben. Ho fan conscientment, perquè realment no afavoreixen l’educació privada per economia. Ho fan per ideologia. Per una ideologia obsoleta i fracassada, tal com s’ha posat de manifest als Estats Units de Ronald Reagan o al Regne Unit de Margaret Thatcher.

Aquest és el camí que ha emprés el nostre ajuntament de la mà de Mercedes Alonso; i no sols per aquest fet. Ni ha més. Com, per exemple, la cessió gratuïta de sòl a una empresa privada per construir el col·legi Princesa d’Astúries; o la cessió de sòl per a l’escola de golf. O la requalificació de sòl per afavorir els interessos d’una determinada promotora immobiliària en l’entorn del Clot de Galvany, que encara estem esperant que explique la nostra alcaldessa. Aquest és el camí de l’espoli de la ciutat i l’empobriment dels ciutadans, seguint el model que el PP porta dècades practicant a la Generalitat i que ha portat a la bancarrota d’aquesta i a generar un deute que tardarem molts anys en pagar els valencians i les valencianes, si és que algun dia aconseguim fer-ho. És això el que els il·licitans i les il·licitanes volem per a la nostra ciutat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!