Treballant la sostenibilitat

Un altre món és possible si ens impliquem i lluitem per ell. El bloc d'en Vicent Sansano.

28 de febrer de 2014
General
0 comentaris

La impostura per bandera

(Publicada al diari Información el 28 de novembre de 2013)

Impostura. 1. Imputació falsa i maliciosa. 2. Engany amb aparença de veritat.

Una impostura és el comportament del regidor d’Ordenació Urbana i Infraestructures en relació al Pla Especial de Protecció del PNM del Clot de Galvany. Me base per a fer aquesta afirmació en l’evidència de que aquest regidor falta a la veritat quan explica el nivell de protecció que adquirirà el paratge una vegada siga aprovat aquest suposat PEP. Diu que quan això ocòrrega el Clot estarà millor protegit que en l’actualitat; i això és radicalment fals. Per a justificar la seua afirmació, el Sr Granero compara sempre la protecció que tindrà el Clot una vegada aprovat el PEP, amb la que tenia en el PGOU de 1998. Sistemàticament silencia el Sr Granero que en 2007 es va aprovar la Modificació puntual 11.3 del PGOU per a donar major protecció al Clot dotant-lo, entre d’altres, d’un important espai d’esmortiment d’impactes i protegint igualment tot l’entorn del Fondet i els Saladars de la Senieta que, segons diu ell, estan en l’actualitat desprotegits i que és aquest PEP el que els va a protegir. Res més lluny de la realitat, tal com se pot comprovar als plànols publicats fa uns dies per aquest mateix diari.

El nivell de protecció que te ara mateix el Clot de Galvany i el Fondet de la Senieta és molt superior al que tindrà tot aquest espai una vegada siga aprovat definitivament el PEP que ha fet l’equip d’Alonso. Una prova del que diem és el document que hem denunciat davant l’opinió pública, mitjançant el qual l’Ajuntament d’Elx està promovent un pla parcial per construir un hotel de luxe i 629 vivendes en aquesta mateixa zona. En la pròpia documentació d’aquest pla parcial se reconeix que la seua aprovació no serà possible sense l’aprovació prèvia del PEP que ha fet el Sr Granero. D’això és el que en diu el Sr. regidor “millorar la protecció”. Cal dir també que amb les modificacions que introdueix aquest PEP en el Fondet i els Saladars de la Senieta, aviat tindrem més plans parcials com aquest per a noves promocions immobiliàries. Atents al futur immediat d’aquests saladars entre La Senieta, l’Altet, l’antic camping i voltants, perquè potser tindrem notícies prompte.

La impostura d’aquest regidor va més lluny. Davant la impossibilitat de justificar el que és injustificable, i coneixedor de la nul·la credibilitat de les seues explicacions, dispara contra qui ha presentat la denuncia, llançant acusacions sense fonament que és incapaç de provar. Resulta patètic veure al Sr. Granero presentant al PP com a defensor del Clot i llançant sospites de corrupció urbanística sobre Compromís. Només cal recordar-li al Sr. Granero on han estat ell i els seus companys del PP, i on hem estat les persones que avui formem Compromís, en els més de 30 anys de lluita dels ciutadans i les ciutadanes d’Elx per la defensa del Clot de Galvany. I recordar-li també que no és Compromís qui està al darrere dels nombrosos casos de corrupció que s’han descobert els últims anys a Oriola, Torrevella, Alacant, La Nucia, Polop, Benidorm… Dona pànic fer la llista del centenar llarg de regidors, alcaldes, diputats, consellers, directors generals, etc. del PP imputats i condemnats per casos de corrupció, només al País Valencià. És com per a que el Sr. Granero vaja donant lliçons.

Lamentablement, la impostura no se limita a aquest regidor, és la marca de la casa. El PPstyle podríem dir. La podem observar igualment en altres membres de l’equip de govern quan parlen del palmerar, l’educació, els serveis socials, les finances municipals…. i també quan parla la Sra. Alcaldessa o el MHS President de la Generalitat i els seus consellers. Se sol dir que cada poble té els polítics que mereix. Jo no se si això és veritat. Però si que se que jo, i molta més gent, no volem aquests polítics. Però per a que no estiguen ells, ens hem d’implicar els ciutadans normals en la gestió de la res publica. Perquè la política que no fem nosaltres, la faran contra nosaltres personatges com aquests que han fet el Pla Especial de Desprotecció del Clot de Galvany i, a més, tenen la desvergonya de negar ho. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!